Politika

Nastavljeni pregovori DPS i BS: Za vikend dogovor o kadrovima manjina

Pregovarački timovi Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke nastavili su juče pregovore o formiranju Vlade, saznaje Pobjeda.
Nastavljeni pregovori DPS i BS: Za vikend dogovor o kadrovima manjina
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvorima Pobjede iz Bošnjačke stranke, na dvočasovnom sastanku je postignut visok stepen saglasnosti o principima i načelima buduće Vlade i dogovoreno je da se za vikend nastave razgovori kada bi trebalo da bude postignut dogovor o kadrovima BS i ostalih manjina koji bi trebalo da budu zastupljeni u Vladi.

Izvori iz DPS-a sa druge strane saopštili su Pobjedi da je dogovor veoma blizu i da bi Vlada mogla da bude formirana do kraja naredne nedjelje.

Nakon sastanka sa DPS-om na sastanku užeg rukovodstva BS su dogovoreni dalji koraci stranke Rafeta Husovića.

- Postignuta je saglasnost da se sjednica Glavnog odbora BS, koja je planirana za ovaj vikend, odgodi za naredni vikend kada bi članovima tog tijela trebalo da bude predstavljen kompletan paket dogovora sa DPS-om, Hrvatima i Albancima - rekao je sagovornik iz vrha Bošnjačke stranke precizirajući da je sa tim planom upoznat i pregovarački tim DPS-a.

Sagovornik Pobjede je potvrdio ranija saznanja tog lista da vrh stranke i pregovarački timovi BS-a neće pregovarati sa opozicijom, ali je i dodao da nije isključena mogućnost da neko od članova GO i to pitanje postavi na najvažnijem stranačkom organu.

- Članovi Glavnog odbora ili Predsjedništva imaju pravo da postave bilo koje pitanje pa i pitanje ponude opozicije. Ono što je sigurno da vrh stranke neće pregovarati sa opozicijom, precizirao je sagovornik lista.

(Opširnije čitajte u današnjem broju Pobjede)

Portal Analitika