Region

Meso zamrznuto 1982. u Srbiju stiže preko Crne Gore?

Tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao je u Luku Bar, a Srbija je preduzela sve mjere da ono ne stigne na tržište te zemlje, saopštila je Uprava carina Srbije.
Meso zamrznuto 1982. u Srbiju stiže preko Crne Gore?
Portal AnalitikaIzvor

- Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu. Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija - objašnjava se u saopštenju.

Dalje se navodi da, ukoliko bude pokušaja krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane „dubinske kontrole“.

Uprava carina je navela da će, kao i do sada, učiniti sve što je u njenoj moći da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbjednosti i zdravlja građana.

- O postojanju navedenog tovara obaviješteni su svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije Srbije - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se, pak, ne navodi na koji način je dobijena informacija kako je opasan tovar stigao u Luku Bar, te da će preko zemlja regiona meso stići u Srbiju.

Izvor i foto: B92 

Portal Analitika