Abiznis

MPRR: Produžen rok za podnošenje zahtjeva za subvencije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je do 1. decembra rok za podnošenje zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji.
MPRR: Produžen rok za podnošenje zahtjeva za subvencije
Portal AnalitikaIzvor

- Poljoprivredni proizvođači ratarskih i krmnih kultura koji su zainteresovani za podršku za iz Agrobudžeta za 2016. godinu mogu do 1. decembra dostaviti zahtjev za podršku za jesenju sjetvu - kaže se u saopštenju Ministarstva.

Kako podsjećaju, minimalna površina za podršku proizvodnji žitarica i krmnog bilja iznosi jedan hektar i mogu se sabirati površine na kojima se uzgajaju različite vrste kako bi se dostigla potrebna površina za subvenciju.

- Ukoliko se sabiraju površine od dvije ili više parcela, svaka od njih mora biti najmanje površine 0,3ha. Za proizvodnju krompira minimalna površina za podršku je 0,50ha.

Osnovni iznos plaćanja po ha iznosi: do 160 eura - za ratarske kulture koje se gaje za merkantilnu proizvodnju; do 160 eura - za krmno bilje u godini sjetve i 100 eura u naredne četiri godine - navode iz Ministarstva.

Kako su rekli, proizvođači ratarskih i višegodišnjih krmnih kultura kultura podnose Ministarstvu zahtjev za ostvarivanje prava na podršku sa fiskalnim računom za sjemenski material i kopijom prijave proizvodnje Fitosanitarnom sektoru.

- Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom proizvođači mogu predati na adresu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju i opštinskim službama za poljoprivredu - dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su poručili svim poljoprivrednim proizvođačima koji su podnijeli zahtjev za subvenciju, a koji još uvijek nijesu registrovali gazdinstvo, da to učine kako bi mogli ostvariti pravo na premiju.

- Zahtjevi se podnose u regionalnim kancelarijama Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona: 020/482-292 ili 020/206-710 - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: Mina-business

 

Portal Analitika