Društvo

Vojnici angažovani na poplavljenim područjima u Crnoj Gori

Stručni tim Vojske Crne Gore obišao je danas područja ugrožena nedavnim poplavama u Opštini Berane. Tom prilikom su sa opštinskim rukovodstvom razmotrene potrebe za dodatnim angažovanjem kapaciteta Vojske na saniranju posljedica poplava.
Vojnici angažovani na poplavljenim područjima u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Dogovoreno je da Vojska angažuje inžinjerijsku jedinicu na iskopu kanala za potrebe izmještanja  oštećene vodovodne mreže za prigradska naselja, a radovi će početi već sjutra. Takođe je dogovoreno da Vojska izvrši saniranje oštećenih dionica puta na pravcu Berane – Lubnice – Suvi do, a radovi će početi u roku od pet dana.

Vojska je već angažovala dvije cisterne, sa vozačima, i stavila ih na raspolaganje nadležnim opštinskim strukturama.

Inžinjerijska jedinica Vojske Crne Gore, koja je bila angažovana na iskopu kanala za vodovod u opštini Petnjica, nakon poplava u tom području prekinula je radove i odmah pristupila saniranju posljedica poplava ugroženim domaćinstvima.

Takođe, ova jedinica je na zahtjev opštine Gusinje bila angažovana na izradi obaloutvrde i saniranju korita rijeke Grnčar, što je doprinijelo smanjenju izlivanja rijeke, a samim tim i smanjenju posljedica poplava u opštini Gusinje.

Planirano je da sve troškove za angažovanje vojnih kapaciteta na saniranju posljedica izazvanih poplavama snosi Ministarstvo odbrane.

 

Portal Analitika