Politika

Milić priprema Jonicu da vodi partiju?

Predsjednik SNP Srđan Milić planira da se nakon konstituisanja opštinskih vlasti i radnih tijela u Skupštini Crne Gore povuče sa ove funkcije, a čini sve da ga na tom mjestu naslijedi bivša poslanica Snežana Jonica, tvrde dobro obaviješteni izvori u ovoj partiji, pišu Dnevne novine.
Milić priprema Jonicu da vodi partiju?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici Dnevnih novina iz SNP, koji su željeli da ostanu anonimni, tvrde da je nezadovoljstvo članstva radom ogromno i da se nikada do sada nije dogodilo da mjesec dana nakon izbora ne bude održana sjednica Glavnog odbora na kojoj bi bili analizirani rezultati izbora.

"Vjerovatno zbog toga što nema šta ni da se analizira i što je odgovornost predsjednika partije za debakl očigledna. Na prvim izborima na kojima je Milić vodio partiju SNP je osvojila 16 poslaničkih mjesta. Na sljedećim devet, onda šest... Tu više nema šta da se kaže", ističe jedan od naših sagovornika.

Očekivalo se da Milić krene stopama svog prethodnika Predraga Bulatovića koji je nakon neuspjeha na referendumu podnio ostavku na funkciju predsjednika partije. To se još nije dogodilo. Ovo nijesmo mogli da provjerimo jer se Milić juče nije javljao na broj telefona poznat redakciji. Možda i zato što je neposredno prije izbora u zvaničnom saopštenju istakao da neće sarađivati sa Dnevnim novinama. U SNPu smatraju da Milić, iako svjestan da se mora povući, na svaki način želi da zadrži kontrolu nad partijom. Pretpostavlja se da će izborni krah u Budvi proglasiti pobjedom jer je Veselin Marković izabran za predsjednika Skupštine, a čeka i konstituisanje vlasti u Kotoru, gdje je koordinatorka bila Snežana Jonica, kako bi preuzimanje ovog grada od strane opozicije proglasio njenim uspjehom.

Nakon sjednice Glavnog odbora SNP na kojoj se odlučivalo o ulasku u Veliku koaliciju "Ključ” bila je najavljena ostavka Jonice na sve funkcije u partiji. To se nije dogodilo. Naprotiv. Ona je portalu CdM kazala da ostaje u partiji.

"Nisam napustila SNP, niti ću! Pa, možda neki shvate, koliko god im to smetalo”, kazala je Jonica.

To izgleda nije bilo nikakvo iznenađenje za Milića.

A u ovoj partiji su nezadovoljni ne samo izbornim rezultatom već i odnosom prema članstvu, a naročito prema stalno zaposlenim.

"Plate kasne, ne znamo šta da radimo, kome da se obratimo... Novca ima za angažovanje raznih agencija koje obavljaju naše poslove, ali za nas nema”, tvrde oni.

Zbog svega ovoga svi čekaju sjednicu Glavnog odbora. Milić im je rekao, kako nezvanično saznajemo, da će je biti kada se konstituišu Skupština, opštinske vlasti i skupštinski odbori. Pošto je opozicija najavila bojkot Skupštine, jasno je da će Milić još izvjesno vrijeme biti na čelu partije. Pitanje je samo, da li vrijeme radi za njega?

Dnevne novine

Foto: CdM

Portal Analitika