Politika

Demokratski front planira proteste u decembru

Demokratski front zvanično je počeo pripreme za organizaciju protesta koji bi, prema planovima te političke grupacije, trebalo da počnu u decembru, saznaje Pobjeda.
Demokratski front planira proteste u decembru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Informaciju da se planiraju protesti su u odvojenim izjavama potvrdili lideri Fronta Andrija Mandić i Nebojša Medojević. U tu svrhu je u utorak u Nikšiću održan pripremni sastanak na kojem je aktivistima iz tog grada predstavljen plan za proteste. 

- DF nastavlja pripremu novih protesta sa aktivistima po gradovima, prvi je Nikšić - napisao je Medojević na svom Tviter nalogu.

Formalni cilj protesta bi, prema saznanjima ovog lista, bio isti kao i prošlogodišnjih: formiranje prelazne ili manjinske vlade, koja bi pripremila nove parlamentarne izbore koji bi bili održani zajedno sa predsjedničkim. Neformalni, ali i ništa manje značajan cilj, jeste nastavak pritiska na Skupštinu, koja bi u skorije vrijeme trebalo da donese odluku o načinu pristupanja NATO-u.

- Ponavljamo isti scenario kao i sa prošlogodišnjih protesta. Prvo obilazak gradova, pa onda formalna odluka. Ostatak opozicije ćemo, kada dođe vrijeme, pozvati da budu suorganizatori - rekao je Pobjedi izvor iz vrha DF-a.

Da se protesti planiraju, prvi je najavio lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je u intervjuu za banjalučku televiziju ATV, najavio proteste u slučaju da se konstituiše vlada, a da se ne utvrde sve činjenice vezane za, kako je kazao, "lažni državni udar na dan održavanja izbora". 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika