Društvo

MPRR: Navodi CDT-a netačni, sve se može provjeriti na sajtu

''Netačna je informacija koju je danas objavio Centar za demokratsku tranziciju (CDT) da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja jedan od državnih organa koji je prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja neobjavljivanjem podataka o potrošnji novca iz budžeta i nakon izbora'', navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
MPRR: Navodi CDT-a netačni, sve se može provjeriti na sajtu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva saopštavaju da je analitička kartica sa podacima o potrošnji novca iz budžeta za period 07-13 novembar objavljena na sajtu uredno i na vrijeme.

''Iz CDT-a je saopšteno da je istraživački tim ove nevladine organizacije sproveo monitoring i utvrdio da Ministarstvo nije objavilo analitičke kartice za period 07-13 novembar. Za utvrđivanje činjenice da je Ministarstvo poljoprivrede na svom sajtu u predviđenom roku objavilo analitičku karticu za navedenu sedmicu nije potrebno posebno istraživanje. Analitička kartica sa podacima o potrošnji novca iz budžeta Ministarstva poljoprivrede za period 07-13 novembar objavljena je na sajtu uredno i na vrijeme, a što se može vidjeti na web-sajtu Ministarstva, u rubrici Dokumenti, a čiji prikaz vam dostavljamo u prilogu reagovanja'', ističe se u saopštenju.

Oni dodaju da su tokom cijelog izbornog procesa transparentno objavljivali sedmične analitičke kartice i putne naloge.

''Takođe, Ministarstvo poljoprivrede je tokom cijelog izbornog procesa transparentno objavljivalo sedmične analitičke kartice i putne naloge, a što može biti potvrđena samo u konačnom izvještaju Agencije za sprječavanje korupcije. Očekujemo da CDT javno prizna grešku koju je napravio njihov istraživački tim jer objavljena informacija služi narušavanju ugleda Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, što pretpostavljamo nije bio cilj istraživača CDT-a'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika