Društvo

Novi namještaj za Dječiju hiruršku kliniku u Podgorici

Odjeljenje Dječije hirurgije u Podgorici dobilo je novi namještaj, čime su značajno poboljšani uslovi za boravak malih pacijenata koji se nalaze na liječenjuna ovoj klinici Instituta za bolesti djece. Stari i pohabani namještaj u svih 14 soba Dječije hirurgije zamijenjen je novim, pravljenim u skladu sa potrebama Instituta, a donirala ga je Rosa voda, u sklopu kampanje „Podržimo život“. U sklopu donacije namještajem je opremljena i Ortopedska ambulanta.
Novi namještaj za Dječiju hiruršku kliniku u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

„Donacija namještaja za Dječiju hiruršku kliniku upotpunjuje četvrtu po redu kampanju „Podržimo život“, u sklopu koje smo u martu donirali sterilizator za plastiku Institutu za bolesti djece.Nadamo se da se svi mali pacijenti i njihovi roditelji sada osjećaju ugodnije u ljepše opremljenim sobama, i ako smo im makar malo olakšali boravak na odjeljenju – ispunili smo naš cilj“, kazala je Nataša Pantić, predstavnica Rosa vode.

1611bolnica2

Kapacitet Dječije hirurške klinike je 26 kreveta, a važnost adekvatne opremljenosti bolničkih odjeljenja najbolje opisuje vršilac dužnosti direktoraInstituta za bolesti djece, Sonja Milašinović. „Za zdravstveni sistem važna je svaka donacija, bilo da se radi o medicinskoj opremi ili opremi u vidu namještaja.Zahvalni smo kompaniji „Rosa“ što nam je pomogla da realizujemo našu namjeru da prostor u kojem se liječe naši mali pacijenti učinimo što humanijim.Oplemenjivanjem ambijenta bolesničkih soba nastojimo da boravak naših pacijenata i njihovih roditelja u Institutu za bolesti djece učinimo što prijatnijim i da im time umanjimo stresnost situacije u kojoj su se zbog liječenja našli. „Rosa voda“ je pokazala još jednom humanost  i opravdala slogan svoje kampanje „ Podržimo život“ u plemenitom  svjetlu.Radujemo se budućoj saradnji  na stvaranju još boljih uslova za liječenje naše djece u  našoj ustanovi.“, poručila je Milašinović.

1611bolnica3

Rosa voda realizuje projekat „Podržimo život“ od 2011. godine. U projektu učestvuju i građani, koji kupovinom Rosa vode tokom kampanje doprinose realizaciji donacija. Do sada su na ovaj način donirana tri inkubatora, za bolnice iz Cetinja, Nikšića i Kolašina, neonatološka opremaza Opštu bolnicu Berane, kao i dvije velike donacije opreme za Institut za bolesti djece. Projekat će biti realizovan po peti put, čime Rosa voda, kao dio Coca-Cola sistema, podržava razvoj crnogorske neonatologije. Institucionalni partner projekta je Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

1611bolnica4
Portal Analitika