Crna hronika

Zaplijenjeno 150 kg skanka u Tuzima, jedno lice uhapšeno

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica – SGB Tuzi, zaplijenili su oko 150 kg skanka i lišili slobode V.N, starog 20 godina, državljanina Republike Albanije, saopštili su iz Uprave policije.
Zaplijenjeno 150 kg skanka u Tuzima, jedno lice uhapšeno
Portal AnalitikaIzvor

„Službenici SGB Tuzi su lišili slobode V.N. u zasjedi, 13.11.2016. godine oko 12,00 časova, u reonu Đonove uvale, u blizini granice sa Albanijom. Tom prilikom je sa lica mjesta izuzeto šest džakova sa ukupno 150 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank a koje su, kako se sumnja, V.N. i druga lica odbacila kada su ugledala policijske službenike“, saopštili su oni.

 Lica koja su, kako se sumnja, sa V.N. stazom prokrijumčarila skank iz Albanije u Crnu Goru su uspjela da se udalje na teritoriju Albanije budući da su bila u blizini granične linije. O tome su obaviještene kolege u Albaniji koje preduzimaju mjere i radnje na njihovoj identifikaciji.

djonovauvala150kgskanka1

„V.N. je predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge koji su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. V.N. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja“, zaključuju u saopštenju.   

Portal Analitika