Abiznis

MBA: Poskupljenje struje direktan udar na poslovanje preduzeća

Najavljena primjena nove metodologije za određivanje regulatorno dozvoljenog prihoda distributera električne energije dovešće do poskupljenja struje od januara, što bi bio direktan udar na poslovanje preduzeća, ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).
MBA: Poskupljenje struje direktan udar na poslovanje preduzeća
Portal AnalitikaIzvor

Iz MBA su naveli da bi to bio i udar na konkurentnost preduzeća, u vrijeme kada se preduzimaju mjere u clju smanjenja trgovinskog deficita.

Ako želimo ekonomski napredak Crnoj Gori, onda moramo djelovati sinergično u tom pravcu. Zato je neophodno, za neko vrijeme, podrediti interese svih poslovnih subjekata koji svojim djelovanjem mogu uticati na ukupnu privredu, opštim interesima”, kazali su iz MBA.

Ukoliko se tako uticajni poslovni subjekti, kako su dodali, isključivo rukovode sopstvenim interesima, onda se dovodi u pitanje ubrzaniji ekonomski napredak Crne Gore.

Naravno, prirodno je prije svega voditi računa o sopstvenim interesima i tu ne treba trošiti riječi. Međutim, u razvoju svakog društva i ekonomije nastupe okolnosti, vremenski periodi kada se takav rezon mora donekle korigovati, u korist opšteg interesa”, smatraju u MBA.

Iz MBA su saopštili da je u interesu bržeg razvoja privatnog sektora jedne države neophodno odustati, ili bar za neko pogodnije vrijeme odložiti određene mjere, koje direktno pogađaju njegovo poslovanje.

Suvišno je napominjati da jedino biznis može obezbijediti rast i razvoj ekonomije i kvalitetniji život građana. Mi rezervni privatni sektor nemamo, zato dobro vodimo računa o njegovim interesima. Biznis barijere su ono protiv čega se MBA istrajno, uporno i efikasno bori od svog osnivanja”, dodaju u MBA, ističući da će uvijek “podizati glas” kada se određenim mjerama i predlozima otežava poslovanje privatnom sektoru u Crnoj Gori.

Portal Analitika