Politika

Veselin Marković iz SNP predsjednik Skupštine opštine Budva

Veselin Marković iz Socijalistučke narodne partije izabran je glasovima 17 odbornika za predsjednika Skupštine opštine Budva.
Veselin Marković iz SNP predsjednik Skupštine opštine Budva
Portal AnalitikaIzvor

Đorđije Pribilović, obrazlažući prijedlog da Veselin Marković bude predsjednik Skupštine je kazao da je on aktivan politički i sportski radnik. 

"Njegov angažman govori da je odgovorno obavljao sve funkcije na svim dužnostima koje su mu bile povjerene, uz njegove ljudske i moralne kvalitete i to ga preporučuje", kazao je on na današnjoj konstitutivnoj sjednici. 

Marković je nakon izbora poručio da će se truditi da svi zajedno doprinesu napretku i boljitku Budve. 

Nosilac liste DPS-a Srđa Popović kazao je da koalicija koja je sad na vlasti neće se dugo održati.

Nosilac liste Demokrata  Dragan Krapović je nakon sjednice rekao da izbor Markovića nije prelazno rješenje i da su pregovori za predsjednika opštine u toku.

Očekuje se da se razgovori stranaka koje ima većinu nastave a da Krapović bude predsjednik opštine.

 Odbornici iz CDU su napustili današnju sjednicu zbog toga što crnogorska himna nije intonirana i zato što nije bila istaknuta crnogorska zastava, Marković im se izvinio jer je kako je kazao bilo propusta u organizaciji sjednice.

Demokrate i Demokratski front u Budvi imaju po po sedam odbornika, koalicija ”Budva mora”- URA, SDP i LP jednog, a koalicija ”Bura budi Budvu” – DEMOS, SNP dva odbornička mandata. 

U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 12 odbornika, Cdu tri, a SD jedan odbornički mandat.

 
 
Portal Analitika