Crna hronika

Maloljetni F.M. (17) ranjen u blizini granice sa Srbijom

Maloljetno lice F.M. (17), ranjeno je prekjuče oko 20 časova u Rožajama u blizini granice sa Srbijom.
Maloljetni F.M. (17) ranjen u blizini granice sa Srbijom
Portal AnalitikaIzvor

Kako su iz UP saopštili službenici granične policije MUP-a Republike Srbije u tom periodu izvodili akciju u graničnom pojasu koji vodi prema Crnoj Gori, u cilju lišenja slobode I.Č. iz Tutina, a zbog sumnje da je ovo lice krijumčarilo robu.

''Ranjenom licu F.M. je pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja u Rožajama, a potom je upućen u Opštu bolnicu u Beranama. Prema informacijama kojima raspolažemo u ovom momentu, F.M. nije životno ugrožen'', navodi se u saopštenju UP.

Iz UP navode da su nakon prijavljenog događaja na lice mjesta izašli službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje i Odjeljenja granične bezbjednosti Rožaje.

''Tokom uviđaja pronađene su i izuzete tri čaure, cal. 9 mm, koje će biti vještačene u Forenzičkom centru u Danilovgradu. U Forenzičkom centru će takođe biti vještačeno i vozilo „Grand Cherokee“, a koje koristi M.M, srodnik ranjenog F.M, a na kojem su vidljivi tragovi od projektila. Terensko vozilo marke „Nissan“, koje je pronađeno u mjestu Stupanski potok ali na dijelu teritorije ovog mjesta koje pripada Republici Srbiji, su preuzeli službenici MUP-a Srbije. U „Nissanu“, kojim je kako policija Srbije sumnja upravljao I.Č. iz Tutina, je zatečena veća količina gumenih čizama i manja količina tekstilne robe'', ističe se u saopštenju.

Kako su dodali istraga je u toku te da će nakon okončanja svih potrebnih mjera i radnji i utvrđivanja svih relevantnih činjenica biće poznato da li se u konkretnom slučaju radi o eventualnom graničnom incidentu ili povredi državne granice naše države.

Portal Analitika