Društvo

Porodica Raonić: Znamo da nijesmo sami, dodatna novčana pomoć nije neophodna

Zdravstveno stanje sestara Raonić je poboljšano. Dajana i maloljetna M.R. teško su povrijeđene u udesu koji se desio 4.oktobra. Povodom ovog slučaja i prikupljanja pomoći za sestre, porodica Raonić obratila se javnosti saopštenjem.
Porodica Raonić: Znamo da nijesmo sami, dodatna novčana pomoć nije neophodna
Portal AnalitikaIzvor

"Znamo da nijesmo sami. Prošlo je vise od mjesec dana od noći u kojoj su naše Dajana i Milica proživjele stravičnu nesreću. Srećom, proviđenjem, medicinskom stručnošću, našim molitvama, snagom njihove volje za životom ili čime već – one se oporavljaju. Našoj sreći teško je naći mjeru i tek sada polako shvatamo obim pomoći i podrške koji nam stizao iz svih krajeva Crne Gore, i iz svih krajeva svijeta u kojima ima ljudi porijeklom iz Crne Gore. I tek sada možemo svima vama da se zahvalimo, i na različitim oblicima pomoći, i na podsjetniku da nismo sami u nevolji.

Gotovo da je postalo obilježje našeg naroda da se najlakše ujedini u najtežim situacijama, kada nestaju u prah sve podjele i čegrsti, i kada čak i najjednostavnije riječi izrečene u trenu najveće potrebe imaju snagu najsnažnije utjehe. Što god ponekad mislili o nama, o podjelama kojima se mučimo – solidarnost je neumrla i ona nema ni vjeru ni naciju ni partiju, već samo dobrotu pojedinca i snagu zajednice kojoj svi pripadamo. Teško da ćemo uspjeti da se svima zahvalimo i odužimo u mjeri u kojoj zaslužujete.

raonicŽelimo samo da saopštimo da za sada za potrebe oporavka naših Dajane i Milice – dodatna novčana pomoć više nije neophodna. Skupljeno je dovoljno sredstava. I na kraju – otkako je oporavak naših djevojaka krenuo u pravom smjeru, samo želimo da niko od naših sugrađana ne prolazi kroz traume i bol koji smo mi iskusili. Svaka nova vijest o saobraćajnom udesu i novim žrtvama – podsjeti nas na naše djevojke koje su srećom preživjele, dok dijelimo bol roditelja i rođaka i prijatelja onih koji nisu bili te sreće i zapitamo se – da li zaista nešto možemo uraditi da se ovo nesrećno vrzino kolo zaustavi? Čemu svi javni apeli, ako vozači nepotrebnom žurbom stižu tamo gdje svi želimo stići što kasnije? Čemu svi zakoni, ako nadležni organi blagim sankcijama i neprilagođenom infrastrukturom – održavaju kulturu saobraćajne neodgovornosti i nepromišljenosti? Čemu naknadna mudrost, ako nismo spriječili ono čemu svi svjedočimo svakog dana?

Ne sumnjamo da smo svi svjesni i uzroka i obima i posljedica problema. Sada neko treba preuzeti odgovornost, jer ne možemo izdržati ravnodušnost i i
skrivanje iza birokratskih procedura. Životi su u pitanju.

Još jednom hvala svima i na dobro vam se vraćalo." 

 

 

 

Portal Analitika