Crna hronika

Jovanović: Optuženi mi se kleo da mi nije ubio brata

Marko Mitrović je dva dana nakon sahrane mog brata Jova došao kod nas kući i kleo se da ga on nije ubio. Nudio mi je pomoć da se osvetimo, na šta sam ja rekao da mi ne pada na pamet jer imam troje djece – ovako je počeo iskaz Tomo Jovanović, brat ubijenog Jova.
Jovanović: Optuženi mi se kleo da mi nije ubio brata
Portal AnalitikaIzvor

Zbog ubistva Jova Jovanovića u naselju Podličak u blizini Miločera pred krivičnim vijećem Predraga Tabaša sudi se Marku Mitroviću (49).

Osveta

- Jovo je uvijek ostavljao kod mene telefone kada je išao da se vidi sa direktorom firme u kojoj je radio i sa Markom Mitrovićem - kazao je Tomo Jovanović. Kako je rekao, brat mu je objasnio da to čini jer se Mitrović bojao da ga prate i prisluškuju. Tomo je kazao i da ostaje pri iskazu koji je dao pred tužiocem, nakon čega je sudija pročitao njegovu izjavu.

On je tada ispričao da se čuo sa Jovom oko 18 časova i da su se našli u garaži, nakon čega mu je, kako je kazao, dao telefone i pošao, ali mu nije rekao gdje.

- Zvala je njegova supruga Ivana i ja sam pošao po nju na Kamenovo. Kasnije sam se ponovo vratio u garažu i vozače pitao da li je Jovo dolazio, na šta su mi rekli da nije. Otišao sam do Pržna i vidio usput Mitrovića sa ženom, ali mu se nijesam javio. Oko 22 sata ponovo sam pošao u garažu i vidio da Jova nema, što mi je bilo neobično jer smo bili jako vezani - ispričao je Jovanović tokom istrage.

Kako je kazao, naredni dan on i Jovo Kastratović su se ponovo pošli da pretraže okolna sela.

- Pošli smo i do Mitrovića na prijedlog Kastratovića, ali nam je rekao da ga nije vidio. Poznato mi je da su Jovo i Marko bili prijatelji i da mu je pomogao oko nekog novca. Nedugo zatim obaviješten sam da je Jovo pronađen na Paštrovačkoj gori - naveo je Tomo Jovanović.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika