Društvo

PANEVROPSKA UNIJA: Simović na čelu mladih CPEU

Marko Simović izabran je za predsjednika Organizacije mladih panevropske unije.
PANEVROPSKA UNIJA: Simović na čelu mladih CPEU
Portal AnalitikaIzvor

Na Osnivačkoj konvenciji koja je održana 14. novembra u KIC-u "Budo Tomović", izabrano je predsjedništvo i sekretar mladih crnogorskih panevropljana.

Prisutnima se obratila Predsjednica CPEU prof. dr. Gordana Đurović, koja je naglasila značaj osnivanja ove međunarodne organizacije u Crnoj Gori i izrazila zadovoljstvo što su mladi prepoznali značaj panevropske ideje za Crnu Goru, i što će svojim aktivnostima doprinijeti bržem procesu integracije Crne Gore u EU. 

..

 

Prisutnima su se obratili i potpredsjednici Dragan Jočić, koji je govorio o istorijatu ove najstarije evropske organizacije i Đorđe Raičević, koji se osvrnuo na značaj osnivanja CPEU, i buduće obaveze mladih u okviru iste. 

Generalni sekretar Vladan Lalović je govorio o aktuelnom društveno-političkom trenutku u regiji i Evropi, sa aspekta evropskih integracija.

Novoizabrani predsjednik mladih  Marko Simović  zahvalio se  na podršci i povjerenju i istakao da će sa svojim timom aktivno raditi na ostvarivanju programskih ciljeva Crnogorske panevropske unije.

Portal Analitika