Politika

BS: Tražili mjesto potpredsjednika Vlade i ministre poljoprivrede i rada

Navodi da je mandatar za sastav nove vlade Duško Marković odbio zahtjeve Bošnjačke stranke nijesu tačni, izjavio je za portal Analitika funkcioner BS-a Rešad Sijarić i dodao da bi sjednica GO najvjerovatnije trebalo da bude održana u nedjelju.
BS: Tražili mjesto potpredsjednika Vlade i ministre poljoprivrede i rada
Portal AnalitikaIzvor

Sijarić je potvrdio da su tražili mjesto potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, ministra poljoprivrede, ministra rada i socicjalnog staranja i eventualno ministra bez portfelja, kao i da je tokom "razgovora malo zastalo oko toga". Upitan da li BS traži previše, imajući u vidu da su na izborima osvojili manje glasova nego na prošlim, on je odgovorio odrično i dodao "nekad je dva veće od pet".

On je dodao da je optimista po pitanju dogovora sa DPS-om ukoliko kako je rekao "DPS potpuno ne zatvori vrata".

Sijarić je u izjavi za Portal Analitika potvrdio da među članovima GO ima onih koji smatraju da BS treba da napravi vlast sa opozicionim strankama, ali i odbacio spekulacije da ima sukoba u stranci.

"Ima različitih mišljenja, ali ne i sukoba. Jedan broj članova GO smatra da treba praviti koaliciju sa opozicijom, ali viđećemo šta će biti na GO", rekao je on i dodao da koliko on zna osim razgovora koje su održali Orhan Šahmanović i i Ejup Nurković sa čelnicima DF-a nije bilo drugih pregovora sa opozicijom.

Sijarić je kazao da bi sjednica GO trebalo da se održi u nedelju, ukoliko se do četvrtka, kako se očekuje napravi dogovor sa DPS-om.

Portal Analitika