Region

Tadić: Opoziciji treba blok protiv Vučićevog kandidata

Opozicione stranke moraju da razumiju da je zajednički predsjednički kandidat više od svake pojedinačne stranke, jer mora da objedinjuje i stvara političku većinu. Ovo je FoNetu izjavio predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, koji sledeće sedmice o ovoj temi namjerava da organizuje sastanak opozicije.
Tadić: Opoziciji treba blok protiv Vučićevog kandidata
Portal AnalitikaIzvor

Kao sagovornik u seriji intervjua "Bez rukavica", Tadić je objasnio da je potreban širi blok stranaka, koje će svom snagom stati iza zajedničkog predsjedničkog kandidata i tako mu podići šanse da pobjedi "Vučićevog kandidata".

Prema ocjeni Tadića, to je prilika da pobjedi politika drugačija od aktuelne, koja je "evropska, bez evropskih vrijednosti".

Predsjednički kandidat ne bi trebalo da vodi striktno partijsku politiku, već je neophodno formatirati politiku koja bi prikupila potreban broj glasova, istakao je Tadić.

On kaže da je ove sedmice razgovarao sa predsjednikom Demokratske stranke (DS) Draganom Šutanovcem, koji mu je negirao navode iz teksta u jednom dnevnom listu "na temu posebnog kandidata" DS i pokreta Dosta je bilo.

-Vidjećemo vrlo brzo da li će te stranke ići na politiku svog predsjedničkog kandidata ili zajedničkog kandidata opozicije- rekao je Tadić i predočio da je svako odgovoran za svoju politiku.

On smatra da je legitimno pravo stranaka da na izborima nastupaju sa svojim kandidatom, ali da to smanjuje izglede za pobjedu.

Naravno da ću ih pozvati na sastanak, najavio je Tadić, a da li će doći, tiče se njihove odgovornosti prema izboru zajedničkog kandidata.

Upitan da li će na sastanak zvati Demokratsku stranku Srbije (DSS) i Liberno demokratsku partiju (LDP), Tadić je odgovorio da je potrebna snažna koalicija koja "neće imati nijednu pukotinu u sebi".

-One stranke koje misle da sada ili poslije izbora mogu sarađivati na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom stankom (SNS), što se mene tiče, ne dolaze u obzir za zajednički nastup na predsedničkim izborima- poručio je Tadić.

Portal Analitika