Abiznis

ZZZCG: Licima sa invaliditetom grant od 1,5 miliona eura

Zavod za zapošljavanje danas je objavio Javni poziv za podnošenje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, saopšteno je Portalu Analitika iz te institucije.
ZZZCG: Licima sa invaliditetom grant od 1,5 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

- Upravni odbor Zavoda, na sjednici održanoj 11. novembra, usvojio je odluku o objavljivanju javnog poziva za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje, za finansiranje grant šema u iznosu od 1,5 miliona eura.

Saglasno Programu rada Zavoda i finansijskom planu za tekuću godinu, što je sastavni dio i Akcionog plana, predviđena je podjela bespovratnih sredstava - grant šema - licima sa invaliditetom u iznosu od 1,5 miliona eura - navode iz ZZZ, te preciziraju kako je na toj poziciji trenutno ima oko 1,2 miliona eura.  

Ministarstvo finansija u petak je odobrilo zahtjev Zavoda za preusmjeravanje još 300.000 eura sa druge pozicije, tako da je na raspolaganju 1,5 miliona.

- Tri od pet članova Savjeta Fonda dalo je saglasnost za podjelu granta u ovom iznosu, dok su dva člana tražila dva miliona. Na sjednici Upravnog odbora, kojom je predsjedavala Ranka Pavićević, ocijenjeno je da nema prepreka za objavljivanje javnog poziva. Zavod je poziv objavio 13. novembra u dnevnom listu Pobjeda i na sajtu ZZZ - dodaju iz ove institucije.

Poziv je otvoren do 14. decembra, a za cijeli dokument za podnošenje predloga projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom može se preuzeti sa sajta Zavoda za zapošljavanje.

Portal Analitika