Društvo

TRIFUNOVIĆ: Metalne kugle fatalne koliko i ispaljeni metak

Zaplijenjene čelične žice, žileti, palice, sprejevi i praćke, koji su trebali da budu upotrijebljeni u planiranim nemirima na dan crnogorskih izbora, hladno su oružje kojim se može ugroziti, ali i oduzeti nečiji život, kazao je za Pobjedu srpski stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović.
TRIFUNOVIĆ: Metalne kugle fatalne koliko i ispaljeni metak
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da nema mjesta skepticizmu dijela javnosti koji relativizuje opasnost navođ­enjem izgovora da se država ne ruši policijskim i vojnim rekvizitima, koje su osumnjičeni trebali da koriste za napad na institucije, civile i premijera Mila Đukanovića.

- U čemu je razlika izme­đu kuglagera i ispaljenog metka? Razlika je mala. I jedno i drugo mogu da ubiju čovjeka i naprave strašnu štetu – kazao je Trifunović.

Osim hladnog oružja na trominutnom snimku, koje je Tužilaštvo prikazalo prije nedjelju dana na konferenciji za novinare, mogle su se vidjeti zaplijenjene vojničke uniforme, motorole za komunikaciju sa dometom od pet kilometara, lisice, dronovi…

Trifunović pojašnjava da oružje koje je prikazano na konferenciji za novinare koriste demonstranti.

- Oružje koje je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prikazao izuzetno je opasno i njime i te kako možete da ugrozite nečiji život, pa čak izvršiti i ubistvo, što je jasno kao dan – kazao je on.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Foto: Press centar

Portal Analitika