Ostalo

"Oslobođenje Cetinja": Terzić i Bibić najbrži

Trofejna srpska atletičarka Amela Terzić iz Novog Pazara i njen sugrađanin Elzan Bibić pobjednici su glavnih trka 16. izdanja Međunarodne ulične atletske trke "Oslobođenje Cetinja".
"Oslobođenje Cetinja": Terzić i Bibić najbrži
Portal AnalitikaIzvor

"Iako je tradicionalna manifestacija, koja je sastavni dio obilježavanja 13. novembra – Dana Prijestonice Cetinje, održana po lošim vremenskim uslovima, čini se da konkurencija nikad nije bila jača u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji", saopšteno je iz Prijestonice.

Uz nekadašnju svjetsku i evropsku juniorsku prvakinju Amelu Terzić („Novi Pazar“), kod seniorki su na cilj najbrže stigle drugoplasirana Teodora Simović („Novi Pazar“) i trećeplasirana Slađana Perunović („Nikšić“).

Kod seniora, zlatna medalja pripala je Elzanu Bibiću („Novi Pazar“), drugi je bio Osman Januzović („Doboj“), a trećeplasirani Nemanja Cerovac („Crvena zvezda“ – Beograd).

Seniorke i seniori trčali su četiri hiljade metara.

U konkurenciji juniorki (2.000 metara), najbrža je bila Alma Hrnić („Sarajevo“), dok je drugo i treće mjesto pripalo takmičarkama bjelopoljskog „Jedinstva“ Anastasiji Magdalenić i Jovani Đurović.

Najbrži među juniorima, takođe na dvije hiljade metara, bio je Uroš Gutić („Sarajevo“), srebro je osvojio Marko Đurović („Jedinstvo“ – Bijelo Polje), a bronzu Haris Ajdarević („Novi Pazar“).

Kod srednjoškolki, najbolje vrijeme u trci na hiljadu metara imale su Marina Marković i Maja Rajković iz cetinjske Gimnazije. Najbrži srednjoškolac je Petko Pajović, drugi je bio Dragan Marković, a treći Filip Bubanja.

U konkurenciji djevojčica iz osnovnih škola (800 metara), prvo mjesto pripalo je Ivoni Drašković (OŠ „Njegoš“), drugo Mariji Perišić (OŠ „Lovćenski partizanski odred“), a treće Nađi Mrvaljević (OŠ „Lovćenski partizanski odred“).

Kod osnovaca, najbrži je bio Vladimir Pejović (OŠ „Lovćenski partizanski odred“), drugoplasirani takmičar bio je Marko Perišić (OŠ „Lovćenski partizanski odred“), a treći Filip Crvenica (OŠ „Njegoš“).

Najbrži u trci policajaca (4.000 metara) bio je Dragoljub Koprivica, a u trci Vojske Crne Gore, takođe na četiri hiljade metara, tri prva mjesta pripala su Goranu Petriću, Radoju Đukniću i Borku Bešoviću.

Kod rekreativki (2.000 metara), najbrže su bile Marija Bošnjak i Milica Dubraja, a kod rekreativaca David Filip, Marko Rajković i Boris Filip.

U trci veterana (2.000 metara), najbrži je bio Velimir Ćorović.

Usljed nepovoljnih vremenskih uslova, trka za djevojčice i dječake iz Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ nije održana.

Portal Analitika