Fudbal

Realovi navijači bijesni: Karte za El Klasiko najskuplje u Evropi

Navijači Real Madrida zvanično su se pobunili tri neđelje pred veliki El Klasiko protiv Barselone na Nou Kampu.
Realovi navijači bijesni: Karte za El Klasiko najskuplje u Evropi
Portal AnalitikaIzvor

Pristalice najtrofejnijeg evropskog kluba poslale su zvanični dopis čelnicima španskog prvenstva, u kojem se izražava javni protest zbog broja karata koje će im biti omogućen za ovaj meč, ali i cijene ulaznica koje su drastično skuplje nego one koje su plaćali navijači Barseone u Madridu, a posebno na one koje plaćaju gostujući navijači u Engleskoj i ostalim ekonomski razvijenim zemljama.

Navijači Kraljevskog kluba dobiće 600 ulaznica za ovaj meč, a svaka će ih koštati 123 eura. Barsini navijači su prošle sezone kartu na Bernabeuu plaćali 80 eura i dobili su duplo veći broj ulaznica.

"Nedopustivo je da u zemljama sa visokom prihodima plaćaju mnogo manju cijenu karata nego u Španiji. U Engleskoj posotoji maksimalna cijena od 39 eura za gostujuće pristalice, a da ne pominjemo Njemačku, đe navijače tretiraju kao srce fudbala", stoji u pismu "Madridista udruženja - 6. mart 1902".

Okršaj na Nou Kampu zakazan je za 3. decembar s početkom u 16.15, ali će prije toga biti odigrana još dva kola španskog prvenstva.

Portal Analitika