Košarka

Popović: Muka mi je zbog Trampa

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović javno je istakao razočaranje zbog pobjede Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD.
Popović: Muka mi je zbog Trampa
Portal AnalitikaIzvor

Kontroverzni biznismen je šokirao Ameriku i svijet pobijedivši na izborima Hilari Klinton, pa će on biti 45. predsjednik SAD.

"I dalje mi je muka u stomaku, ne zbog toga što je pobijedio Republikanac, već zbog odvratnog tenora, tona i svih ksenofobnih, homofobnih, rasističkih i misognih komentara. A ja živim u zemlji u kojoj je polovina ljudi to ignorisala i izabrala takvu osobu. To je najstrašniji dio za mene", rekao je Popović. 

Trener Sparsa je oko šest minuta pričao sa novinarima o izborima, istakavši da razumije zašto su određeni politički lideri pozivali Amerikance da podrže njihovog kandidata, ali smatra da Trampove riječi ne smiju biti zaboravljene. 

"Nema to nikakve veze sa prirodnom sredinom, zdravstvenom zaštitom i ostalim stvarima. Živimo u zemlji koja je ignorisala sve one vrijednosti kojima pokušavamo da naučimo našu djecu. Svi žele da on bude uspješan, ne želimo da nam se zemlja raspadne. Svaka razumna osoba tako razmišlja, ali ne smijemo zaboraviti činjenicu kako se rugao i zastrašivao. Loša je bila i trka da Barak Obama bude naš prvi tamnoputi predsjednik. Zbog svega toga se pitam gdje živim i s kim živim", dodao je razočarani trener Sparsa.

B92

Portal Analitika