Crna hronika

Lješković: Nijesam pomogao da se prikriju dokazi

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radoslav Lješković juče je u Osnovnom sudu u Podgorici negirao da je pomogao službenicima ove jedinice da prikriju dokaze o prebijanju građana nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra prošle godine. Proces vodi sutkinja Željka Jovović.
Lješković: Nijesam pomogao da se prikriju dokazi
Portal AnalitikaIzvor

- Nijesam učinio djelo za koje sam optužen i ne osjećam se krivim. Nikom ništa nijesam pomagao. Ako je neko nešto uradio, ja to u tom trenutku nijesam vidio, a i da jesam ne bih mogao prepoznati o kome se radi jer su svi bili u uniformama – kazao je Lješković.

On je pojasnio da je nakon 15 dana od protesta dobio službene zabilješke u kojima su se dvojica službenika SAJ-a izjasnila da su upotrebili sredstva prinude prema Miloradu Martinoviću.

Odbrana

- U izvještajima su naveli da su sredstva prinude upotrijebili jer su prethodno bili napadnuti od osobe koja je nastavila da pruža otpor. Pošto sam te službene zabilješke dobio odmah sam ih proslijedio direktoru Slavku Stojanoviću – kazao je Lješković.

Odgovarajući na pitanja svog branioca, advokata Zdravka Begovića, Lješković je kazao da za vrijeme protesta nije znao da je neko od njegovih službenika nezakonito primijenio sredstva prinude. - Da sam imao informaciju o nezakonitoj primjeni sile svakako bih reagovao – kazao je Lješković.

On je dodao da je jedinica profesionalno radila svoje zadatke u noći 24. oktobra uprkos što su im životi bili ugroženi. Pojasnio je i da su službenici policije u noći 24. oktobra zasipani kamenicama, koktelima, lancima ,,tako da nema govora da se radilo o mirnim demonstracijama“. (Pobjeda)

Portal Analitika