Politika

SNP: Izvještaj EU pokazuje da nema napretka na najvažnijim poljima

Izvještaj EK potvrđuje ono na šta je naša partija kroz konstruktivan i aktivan pristup konstantno ukazivala – značajnog i vidnog napretka na najvažnijim poljima i dalje nema ili je veoma ograničen, naveo je potpredsjednik SNP-a Veselin Bakić.
SNP: Izvještaj EU pokazuje da nema napretka na najvažnijim poljima
Portal AnalitikaIzvor

On je sa potpredsjenicom SNP-a Danijelom Pavićević i sekretarom  Izvršnog odbora Glavnog odbora Spasojem Peđom Kovačevićem primili šefa Delegacije Evropske unije u Podgorici, ambasadora Aiva Orava, koji je ovom prilikom predao SNP-u Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2016. godinu.

"Apsolutno je nedopustiva i poražavajuća činjenica da i poslije višedecenijskog razvoja parlamentarizma, crnogorsko društvo i dalje nema slobodan i demokratski izborni proces, kazao je potpredsjednik Bakić.

Takođe, predstavnici SNP-a su podsjetili da se, na žalost, nije mnogo odmaklo ni kada su u pitanju vladavina prava, pošto je korupcija i dalje rasprostranjena u mnogim oblastima, što se i konstatuje u Izvještaju EK.

Posebno zabrinjava katastrofalna situacija u socijalno-ekonomskoj sferi, na šta je SNP permanetno ukazivao, a što se, kako dodaju, sada reflektuje kroz enormno povećanje nivoa javnog duga koji predstavlja ozbiljnu prijetnju za fiskalnu održivost Crne Gore.

Podsjećajući da RTCG treba da bude istinski Javni servis, posebno imajući u vidu da tu medijsku kuću finansiraju građani Crne Gore, potpredsjednica Pavićević je ukazala na važnost osiguranja uređivačke i finansijske nezavisnosti RTCG od političkog uticaja, kao i obezbjeđenja da sve promjene u menadžmentu budu u skladu sa zakonom.

SNP će, kako poručuju, i ubuduće nastaviti da na odgovoran i konstruktivan način, kroz demokratske vidove izražavanja stavova, doprinosi uspostavljanju najkvalitetnijih i održivih rješenja u interesu svih građana Crne Gore i podizanja standarda i kvaliteta života.

Portal Analitika