Protokol

Brajović sa Oravom: Potrebno što skorije formiranje Vlade

Predsjednik SD-a Ivan Brajović sastao se danas sa šefom delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom, koji mu je uručio Izvještaj Evropske komisije za Crnu Goru.
Brajović sa Oravom: Potrebno što skorije formiranje Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika, tokom sastanka Orav je predstavio glavne smjenice iz Izvještaja u oblastima ekonomske politike, političkih kriterijuma i sposobnosti preuzimanja obaveza koje proističu iz članstva. Predsjednik Brajović je istakao da je Izvještaj realan i da će poslužiti kao osnova za rad buduće Vlade, koja će snažno nastaviti evroatlantski put Crne Gore.

- Našoj zemlji je potrebna snažna Vlada koja će biti partner Evropskoj uniji. Za SD, proces napretka koji Crna Gora postiže na putu evropskih integracija bitniji je od samog kranjeg cilja - datuma ulaska u Evropsku uniju - rekao je predsjednik SD-a.

On je naglasio da izborni proces u Crnoj Gori svakog ciklusa napreduje u smislu demokratičnosti, transparentnosti i političke korektnosti.

- Izbori koji su održani 16. oktobra su ocijenjeni kao slobodni i fer, i ne mogu se imati dvostruki standardi u pogledu priznavanja izbornih rezultata, da se priznaju samo oni gdje postoji mogućnost da opozicija formira vlast - naveo je Brajović.

Predsjednik SD-a je, na kraju razgovora, izrazio potrebu što skorijeg formiranja izvršne vlasti i većine u parlamentu, kao i nadu da će opozicija prekinuti bojkot.

Portal Analitika