Kultura

Vuk Perović član žirija festivala Slobodna zona

Osnivač i umjetnički direktor UnderhillFest-a Vuk Perović član je žirija 12. Filmskog festivala Slobodna zona, koji se do 15. novembra održava u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.
Vuk Perović član žirija festivala Slobodna zona
Portal AnalitikaIzvor

Pored Perovića, o najboljem regionalnom ostvarenju odlučivaće rediteljka i montažerka Jelena Maksimović iz Beograda i producentkinja dokumentarnog filma za Al Jazeera Balkans Lejla Dedić.

Najvažnija novina festivala je da Slobodna zona od ove godine dobija takmičarski karakter, pa će se filmovi iz ovogodišnje selekcije dobiti nagrade stručnog žirija za Najbolji angažovani film u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji, te nagradu Hjuman rajts (Human Rights) žirija. O dodjeli najboljem ostvarenju u okviru selekcije „14 plus“ odlučivaće mladi gledaoci.

Podsjećamo, Vuk Perović je urednik filmskog i serijskog programa na TV Crna Gora. Član udruženja FIPRESCI, te FEDEORA žirija na festivalu u Herceg Novom, žirija Nebojša Đukelić na FEST-u 2015. i FIPRESCI žirija na festivalima u Bratislavi 2005. i Herceg Novom 2007. godine. Bio je zamjenik glavnog urednika i urednik kulture u Dnevnim novinama. Radio je intervjue sa mnogim filmskim autorima i pisao o filmu i kulturi za razne novine i portale.Osnivač i umjetnički direktor UnderhillFest-a Vuk Perović član je žirija 12. Filmskog festivala Slobodna zona, koji se do 15. novembra održava u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Portal Analitika