Politika

Vuksanović: Zahtjevi HGI neće biti megalomanski

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) neće nastupati ucjenjivački u pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), niti će njeni zahtjevi biti megalomanski, nego konstruktivni, poručio je nosilac izborne liste te stranke, Adrijan Vuksanović.
Vuksanović: Zahtjevi HGI neće biti megalomanski
Portal AnalitikaIzvor

On je agenciji MINA kazao da će večeras imati sjednicu Središnjeg odbora, najvećeg stranačkog tijela, na kojoj će biti dogovoreni završni detalji koji se tiču platforme i svega ostalog što je bitno za dalje pregovore.

„Danas imamo unutarstranačke dogovore, a nakon toga ćemo više znati i u skladu s tim i nastupiti u pregovorima sa DPS-om“, rekao je Vuksanović.

Prema njegovim riječima, manjiske stranke će nastupiti u pregovorima sa ukupno četiri dokumenta.

„Prvi je platforma koja je zajedničkog karaktera, a zatim su tu i tri pojedinačna ugovora koja definišu sve specifičnosti manjiskih stranaka. Sa tim pojedinačnim ugovorima, pojedinačno ćemo i nastupati u daljim pregovorima“, precizirao je Vuksanović.

On je kazao da trenutno ne može da govori o tome kakvi će biti zahtjevi HGI.

„Ono što je sigurno, to je da HGI neće nastupati ucjenjivački. Naši zahtjevi neće biti megalomanski, nego konstruktivni, i na opšte dobro svih građana Crne Gore“, poručio je Vuksanović.

Portal Analitika