Društvo

HUMANOST NA DJELU: Anonimna donacija od 10 hiljada eura za Martina

Zahvaljujući anonimnom darodavcu iz Herceg Novog, na račun za liječenje dvogodišnjeg Zeleničanina Martina Stepanovića uplaćeno je 10 hiljada eura, što je znatno smanjilo neophonu svotu novca za njegovo liječenje, prenosi radio Jadran.
HUMANOST NA DJELU: Anonimna donacija od 10 hiljada eura za Martina
Portal AnalitikaIzvor

Ono što je u svemu najbitnije je da terapijski tretmani kod ovog dječaka daju pozitivne rezultate. Njegova majka se nada da će Martin uskoro moći da se osloni na noge:

“Zadovoljna sam iskreno njegovim napretkom. Terapeuti i doktori rade da prohoda. Vjerujem da će se to desiti do njegovog trećeg rođendana, u maju sljedeće godine, do kada ćemo najvjerovatnije ostati ovdje”, kaže nam Violeta.

Ona napominje da će donirani novac od 10 hiljada eura iskoristiti kako bi Martina odvela u Beč, na transplantaciju matičnih ćelija, i to njegovih, budući da matične ćelije donatora, njegov organizam može da odbije:

“Idemo u januaru na taj tretman, a to će njemu biti ogroman vjetar u leđa. Matične ćelije jako su dobre u tretmanima za cerebralnu paralizu, iako ih zvanična medicina još nije priznala i sve je još na eksperimentalnom nivou. Za Martina to konkretno znači da će imati manji spazam mišića, bolji balans, a pokrenuće se i mentalno. On je ovdje procijenjen na nivo djeteta od 15 mjeseci, a njemu je skoro 30, što znači da smo tu u zaostatku. Međutim, i na tome se radi ovdje u Beogradu i vjerujem da ćemo se, ipak “izvući”“, priča Violeta.

Zahvalna je svim dobrim ljudima, koji su na bilo koji način pomogli njenu i Martinovu borbu, kako bi i ovaj dječak imao zdravo odrastanje poput njegovih vršnjaka. Posebnu zahvalnost uputila je anonimnom darodavcu, koji je svojom donacijom omogućio veoma važnu transplantaciju matičnih ćelija.

Podsjetićemo, mali Martin boluje od bronhopulmonalne displazije, koja je uslijedila nakon preuranjenog rođenja. Radi što bržeg prikupljanja novca za njegovo liječenje, do sada je organizovano nekoliko humanitarnih akcija, a sjutra veče u Dvorani Park biće upriličena još jedna. Društvo guslara “Vladika Danilo” iz Podgorice prirediče veče gusala i poezije, od 19 h. Cijenu ulaznice odrediće sami posjetioci, a sav prihod biće uplaćen za liječenje dvogodišnjeg Novljanina Martina Stepanovića.

Sa druge strane, i dalje su aktivni računi, preko kojih se takođe može uplatiti novac za njegovo liječenje:

Za uplatu iz Crne Gore:

Violeta Stepanović, Loznička 38, Atlas banka – br. Žiro r. – 505 – 26235 – 33.

Za uplate iz inostranstva 56: Intermediary COBADEFF Commerz bank AG, Frankfurt AM Main , Germany 57: Account with institution

Portal Analitika