Fudbal

VIDEO: Nejmar bolji od Mesija, Brazil razbio Argentinu!

Fudbaleri Brazila savladali su Argentinu sa ubjedljivih 3:0 u utakmici 11. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
VIDEO: Nejmar bolji od Mesija, Brazil razbio Argentinu!
Portal AnalitikaIzvor

Brazilci su u Belo Horizonteu odigrali mnogo bolje, pokazali da su trenutno kvalitetnija reprezentacija od najvećeg rivala, kojem nije pomogao ni povratak Lionela Mesija poslije nekoliko utakmica pauze.

Poslije ovog poraza ’Gaučosi’ su ostali na šestoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, dok je ’Selesao’ prvi sa 24 i veoma je blizu odlaska u Rusiju. 

Prvih 25 minuta meča nije donijelo mnogo uzbuđenja – gosti su imali terensku inicijativu, ali osim udarca Lukasa Bilje i odbrane Alisona, šansi nije bilo. Međutim, samo minut kasnije Kutinjo je na sjajan način obradovao navijače. 

Nejmar mu je iz prve odlično proslijedio loptu na desnu stranu, vezista Liverpula je ušao u sredinu, pobjegao čuvarima i fenomenalno pogodio suprotne rašlje. 

Mesi se nije najbolje snašao u formaciji u kojoj mu je jedini partner u napadu bio Gonsalo Iguain, jednom je slabo gađao iz slobodnjaka, a meč je riješen u prvom minutu nadoknade poluvremena. Žorž Žesus je lijepo izbacio Nejmara, a najbolji brazilski fudbaler rutinski savladao Romera i postigao jubilarni 50. gol u nacionalnom dresu. 

U drugom poluvremenu Argentinci nisu uspjeli da priprijete, da bi sredinom drugog dijela Paulinjo potvrdio veliko slavlje Brazilaca.

Izabranici selektora Bause ostali su blizu ekipama koje su na pozicijama koje vode u Moskvu, najviše zahvaljujući preokretu Perua u Paragvaju. Domaćin je vodio od devetog minuta golom Riverosa, ali su u nastavku Ramos, Flores, Kueva i Benites autogolom, donijeli trijumf Peruancima. Tim porazom Peru je propustio priliku da preskoči Argentinu i ostao je sedmi sa 15 bodova.

Portal Analitika