Društvo

Direktor KC podnio ostavku: „Nemojte me sada, na vrijeme ćete biti obaviješteni“

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ranko Lazović podnio je ostavku na tu funkciju, saznaju Dnevne novine.
Direktor KC podnio ostavku: „Nemojte me sada, na vrijeme ćete biti obaviješteni“
Portal AnalitikaIzvor

Kao razlog takve njegove odluke godinu i po nakon izbora, pominje se njegovo sve češće neslaganje sa prvim čovjekom crnogorskog zdravstva, Budimirom Šegrtom. 

Naime, kako je nekoliko izvora iz najveće zdravstvene ustanove saopštilo DN, Lazović zamjera ministru zdravlja "maćehinski odnos" prema Kliničkom centru, u odnosu na druge zdravstvene institucije. 

"Tu se, prije svega, misli na Fond zdravstva i Montefarm, jer su se uvijek pronalazila sredstva za rješavanje njihovih problema, što nije slučaj sa Kliničkim centrom", kazao je izvor DN. 

Problem na relaciji Lazović-Šegrt aktuelan je od nedavno, jer problemi sa kojima se susreće KCCG nijesu zavrijedili traženu pažnju ministra, te isti nijesu samim tim na adekvatan način predstavljeni ni Vladi.

Lazović juče u kratkom telefonskom razgovoru Dnevnim novinama nije potvrdio, ali ni demantovao informaciju o ostavci.

"Nemojte me sada, na vrijeme ćete biti obaviješteni", kratko je prokomentarisao Lazović.

Podsjetimo, Lazovića je Vlada na četiri godine imenovala za direktora Kliničkog centra početkom aprila prošle godine, nakon što je tri mjeseca prije isteka mandata ostavku podnio tadašnji direktor Milan Mijović. 

U proceduri izbora direktora zdravstvenih ustanova glavnu riječ vodi Vlada, koja, na predlog Ministarstva zdravlja, a na osnovu javnog konkursa, imenuje direktora. 

Za vrijeme Lazovićevog mandata smanjene su liste čekanja, ali je sa druge strane desetak ljekara napustilo Klinički centar, među kojima i bivši direktor Milan Mijović.

Lazović je na konferenciji, koju je nedavno održao, kazao da su ove godine Klinički centar napustila po dva oftalmologa i urologa, jedan ortoped, specijalisti oralne i grudne hirurgije. Lani su, kazao je tada, tu ustanovu napustila tri ljekara - oftalmolog, ortoped i specijalista kliničke mikrobiologije. On je pojasnio da je razgovarao sa tim ljekarima i da su svi kao razlog odlaska naveli ekonomske razloge, dakle lična primanja. Naglasio je tada da su primanja nedovoljna, ali da je država dala koliko je imala. 

Dnevne novine

Portal Analitika