Društvo

Rusi u Crnoj Gori: Ne podržavamo nelegalne aktivnosti

Više od 200 pripadnika ruskojezične grupe ,,Černogorija“ na Fejsbuku potpisalo je pismo u kome ruski državljani i državljani drugih zemalja koji žive u Crnoj Gori, osuđuju sva dejstva protiv vlasti u Podgorici.
Rusi u Crnoj Gori: Ne podržavamo nelegalne aktivnosti
Portal AnalitikaIzvor

- U vezi sa informacijom o provokacijama u Crnoj Gori, mi, državljani Rusije i drugih zemalja koji žive u Crnoj Gori, želimo da saopštimo da potpuno i bezuslovno osuđujemo bilo koja dejstva koja su usmjerena na nelegalnu promjenu vlasti - navodi se u pismu. Navodi se da potpisnici uvažavaju suverenitet Crne Gore, pridr- žavaju se principa nemiješanja u politički život crnogorskog naroda i poštuju njegov slobodni i demokratski izbor.

- Nikada nećemo podržati one koji pokušavaju da se umiješaju u politički život nezavisnedržave, i nije važno da li su to pojedinci ili predstavnici drugih država. Tim pre, osuđujemo one koji planiraju ili finansiraju nasilne akcije - navodi se u tekstu.

U pismu, ispod kojeg je potpisivanje u toku, navodi se da su potpisnici zahvalni svima koji su svojim naporima spriječili krvoproliće u Crnoj Gori. Inicijator pisma je ruski galerista i publicista Marat Gelman, koji trenutno živi i radi u Crnoj Gori.

(Pobjeda)

Portal Analitika