Politika

Željeznjak opet prijeti Crnoj Gori

Novina u pismu Željeznjaka je pominjanje SDP-a Ranka Krivokapića u kontekstu udruživanja opozicije, jer je ranijim izjavama potencirao isključivo savez DF-Ključ- Demokrate koji je nazvao Ujedinjena opozicija Crne
Željeznjak opet prijeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije i potpredsjednik ruske Dume Sergej Željeznjak ponovo se grubo umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore i opoziciju, mimo zvaničnih rezultata Državne izborne komisije, proglasio pobjednikom parlamentarnih izbora. Željeznjak je istovremeno zaprijetio vlastima u Crnoj Gori da ,,ne ponavljaju 1948. godinu“ i sprovedu odmazdu prema liderima opozicije koji ,,brane pobjedu“ jer će to u Rusiji biti shvaćeno kao čin varvarizma prema crnogorskom narodu.

 - Crnogorska postizborna koalicija: Demokratski front, Ključ, Demokrate i Socijaldemokratska partija, osvojila je, među ostalim strankama, najveći broj - 39 od 81 poslaničkih mjesta u Skupštini, pobjednik je izbora i ima pravo na mandatara za formiranje nove vlade - naveo je Željeznjak u pismu koje je na vidnom mjestu objavljeno na sajtu jedinstvene Rusije.

U pitanju je već druga ,,preporuka“ Željeznjaka kojom se funkcioner Jedinstvene Rusije grubo umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore. Prije nekolika dana je zaprijetio Crnoj Gori, zbog kako je kazao ,,pokušaja diskreditacije Rusije i Srbije“. Novina u novom pismu Željeznjaka je pominjanje Socijaldemokratske partije u kontekstu udruživanja opozicije, jer je ranijim izjavama potencirao savez DF-Ključ-Demokrate koji je nazvao - Udružena opozicija Crne Gore.

Željeznjak je istakao da je ove sedmice sprovedena ,,još jedna neuspješna kampanja pronalaženja ruskog traga u loše izrađenom scenariju crnogorskog državnog udara“.

- Postaje sve jasnije da crnogorski političari kojima se upravlja sa strane proizvode u zemlji atmosferu straha, pokušavajući da marginalizuju aktivnosti opozicije, te da, pod direktnom prijetnjom odmazdom, prisile njene vođe da odustanu od dobijenih izbora - naveo je Željeznjak.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika