Crna hronika

Dikić potpisuje sporazum o priznanju krivice

Bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, osumnjičen za učestvovanje u pokušaju teroristickog napada, uskoro će sa Specijalnim tužilaštvom potpisati sporazum o priznanju krivice, javlja TVCG.
Dikić potpisuje sporazum o priznanju krivice
Portal AnalitikaIzvor

Dikić i još 19 srpskih državljana, od kojih je šest kasnije pušteno na slobodu, uhapšeni su u noći između 15. i 16. oktobra, zbog sumnje da su na izborni dan planirali napade na institucije Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

Kasnije je uhapšen još jedan osumnjičeni pripadnik te grupe Aleksandar Sinđelić, koji se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, kazao je ranije da su organizatori kriminalne grupe, koja je trebalo da izvede terorističke napade i izazove nerede na dan izbora 16. oktobra, nacionalisti iz Rusije, dodajući da ne postoje dokazi da je i država Rusija umiješana.

Saopštio je i da je organizator članovima kriminalne grupe “jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira”.

On je saopštio i da su dvije osobe iz nacionalističkih struktura iz Rusije pozvale “određeno lice koje je okrivljeno u ovom predmetu” i iznijele mu, kako je rekao, plan “da isti realizuje kroz angažovanje većeg broja ljudi koji bi učestvovali po tačno određenim pravilima i zadacima”.

Portal Analitika