Košarka

EL: Zvezda ispuštila pobjedu u Kazanju

Crvena zvezda poražena je u dramatičnom finišu na gostovanju Uniksu u okviru šestog kola Eurolige – 65:62.
EL: Zvezda ispuštila pobjedu u Kazanju
Portal AnalitikaIzvor

Srpski i regionalni šampion pretrpio je četvrti poraz u novoj sezoni elitnog takmičenja, pa je sada deveti, dok je ruski predstavnik stigao do drugog trijumfa i nalazi se na poziciji niže.

Ekipa Dejana Radonjića i te kako ima za čime da žali, pošto je tokom svih 40 minuta bila bolji rival od skupocjenog sastava Jevgenija Pašutina.

Imali su crveno-bijeli dvocifrenu prednost u trećoj dionici, Uniks je uspio da se vrati pred odlučujućih deset minuta, ali je Zvezda i tada imala odgovor, odnosno – u posljednjih 120 sekundi igre ušla je sa viškom od četiri poena (56:60). 

Međutim, Kit Lengford vezao je četiri poena, Nejt Volters pogodio je dva bacanja na drugoj strani, da bi sjajni Amerikanac pogodio za tri, na 16 sekundi do kraja, upisavši svoj 12 poen u posljednjoj četvrtini. 

Volters je potrošio previše vremena u ogranizaciji posljednjeg napada, Čarls Dženkins nije uspio da pogodi iz izuzetno teške pozicije, da bi tačku na meč stavio Marko Banić sa linije bacanja. 

Zvezdu je predvodio Volters sa 11 poena (4/8 za dva, 0/1 za tri) i po dva skoka i asistencije, a dvocifren je bio i Ognjen Kuzmić sa poenom manje, kao i devet skokova. Kod domaćina, najefikasniji u redovima Uniksa bio je Lengford sa 23 poena (5/14 za dva, 2/5 za tri), uz pet skokova. Marko Banić i Latavijus Vilijams dodali su po 10, a Jevgeni Voronov šest poena. 

Zvezdu već narednog utorka čeka novo gostovanje Broseu u Njemačkoj, dok će u međuvremenu 'presjedati' u Zagrebu – gdje je čeka duel u okviru ABA lige za Cibonom.

B92

Portal Analitika