Podgorica

Stijepović primio palestinskog ambasadora

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima razgovarao je danas sa Rabii Alhantoulijem, prvim rezidentnim ambasadorom Palestine u Crnoj Gori.
Stijepović primio palestinskog ambasadora
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je, nakon deset godina, od uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države, otvorena ambasada Palestine u Pogorici i ocijenio da će to doprinijeti unapređivanju bilateralnih odnosa dvije države i njihovih gradova.

On je, podsjećajući da je Palestina među prvim državama priznala obnovu državne nezavisnosti Crne Gore 2006. godine,  zahvalio ambasadoru na podršci i priznanju naše države kao suverene i samostalne, konstatujući da je do toga dovela odgovorna i promišljena politika crnogorske političke elite i mudrost naroda koji je na referendumu dao presudan doprinos obnovi državnosti Crne Gore.

Gradonačelnik je iskazao ujerenje da će misija prvog rezidentnog ambasadora Palestine biti uspješna i sadržajna, i iznio očekivanje da će, na obstrano zadovoljstvo, doprinijeti intenziviranju saradnje u mnogim oblastima, naročito u oblastma ekonomije, kulture i turizma.

Ambasador Alhantuli je zahvalio gradonačelniku na srdačnom prijemu i saopštio da ima posebnu čast što je od nedavno postao građanin Podgorice.

On je, takođe, iskazao posebno zadovoljstvo što je prvi rezidentni ambasador svoje države u Cnoj Gori i ocijenio da će svoj mandat iskoristiti da učvrsti veze između dvije države i njenih gradova  u cilju realizacije predviđenih planova i konkretnih aktivnosti.

Ambasador je zaključio da je ambicija ambasade Palestine u Podgorici tokom njegovog mandata  intenziviranje saradnje u svim oblastima kako bi  što više promovisali sopstvenu državu, afirmisali njene potencijale i ojačali prijateljstvo Crne Gore i Palestine.

Portal Analitika