Rukomet

ADŽIĆ pred Mec: Da u glavnu rundu prenesemo svih osam bodova

Rukometašice Budućnosti u petak (19 sati) gostuju francuskom Mecu u utakmici petog kola grupe A Lige šampiona. ”Plave” imaju maksimalan učinak poslije četiri kola i u sjajnom raspoloženju očekuju okršaj protiv francuskog tima, koji će biti odlučujući u borbi za prvu poziciju u grupi i prenos maksimalnih osam bodova u glavnu rundu elitnog takmičenja. Budućnost je slavila u prvom međusobnom duelu koji je odigran u Sportskom centru ”Morača” na startu sezone (21:19), a u taboru našeg šampiona očekuju težak meč i vjeruju da uz maksimalan pristup i dobro izdanje u odbrani, mogu do najvažnije pobjede u preliminarnoj fazi takmičenja.
ADŽIĆ pred Mec: Da u glavnu rundu prenesemo svih osam bodova
Portal AnalitikaIzvor

– Doputovali smo u Mec u srijedu u popodnevnim satima i imamo dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za najvažniji meč u prvom dijelu sezone. Sa ekipom nije otputovala Dijana Ujkić, koja će biti spremna za duel protiv Glasverketa u posljednjem kolu, a vjerujem da će pivot Ema Ramusović biti na raspolaganju za gostovanje u Francuskoj. Očekuje nas duel protiv kvalitetnog protivnika koji je jedini poraz doživio u Podgorici i svjesni smo da pristup mora da bude na visokom nivou. Naša želja je da grupnu fazu završimo sa maksimalnim učinkom i u glavnu rundu prenesemo svih osam bodova, jer nas od januara očekuju mečevi protiv kvalitetnijih protivnika. Respektujemo Mec i znamo da imaju odlične pojedince, ali vjerujem da uz pravi pristup možemo do cilja – kazao je trener Dragan Adžić.

Na startu sezone, Budućnost je slavila protiv šampiona Francuske (21:19) u Sportskom centru ”Morača”, a u naredna tri duela forma izabranica Dragana Adžića ide uzlaznom putanjom, što uliva optimizam uoči okršaja za prvu poziciju u grupi.

Mec je na svom terenu bio ubjedljiv protiv njemačkog Tiringera i očekuje se da će imati veliku podršku sa tribina, pa je jasno da će Milena Raičević i saigračice biti na velikom ispitu.

– Mec je bio agresivan u odbrani u prvom međusobnom duelu, a naše izdanje u napadu nije bilo na potrebnom nivou i moramo da budemo bolji u tom segmentu igre. Odbrana takođe, mora da bude na visokom nivou, jer Mec ima odlične pojedince i moramo da budemo dobri u oba pravca. Kako sezona odmiče, naša forma ide uzlaznom putanjom i to je ono što hrabri uoči najtežeg meča u prvom dijelu sezone. Sve igračice moraju da daju doprinos i pruže maksimum, kako bi ispunili zacrtani cilj u prvom dijelu sezone i u dobrom raspoloženju dočekali početak glavne runde – kazao je Adžić.

Duel Mec – Budućnost na programu je u petak od 19 sati, uz prenos na Prvoj TV. U drugom meču grupe A, u nedjelju će igrati Glasverket i Tiringer.

Portal Analitika