Politika

Konstitutivna sjednica u Budvi 15. novembra

Konstitutivna sjednica novog saziva budvanske Skupštine, na kojoj će biti izabran i novi predsjedniik parlamenta, biće održana 15. novembra.
Konstitutivna sjednica u Budvi 15. novembra
Portal AnalitikaIzvor

To je danas dogovoreno na sastanku gradonačelnika Budve Srđe Popovića sa predstavnicima svih izbornih lista, koje su osvojile odborničke mandate.

Predstavnici opozicije su skupštinskoj službi Opštine Budva predali zahtjev za sazivanje konstitutivne sjednice, prenosi portal Vijesti. 

Opštinska izborna komisije, u srijedu je, nakon što je dobila izjašnjenje Ustanovog suda, kojim je odbijen zahtjev lokalnog DPS-a za ponavljanje izbora na pet biračkih mjesta, objavila konačne rezultate.

Prema rezultatima, četiri opozcione liste, imaju skupštinsku većinu i mogu da formiraju novu vlast, odnosno osvojili su 17, od 33 odborničkih mandata.

Demokrate i Demokratski front imaju po po sedam odbornika, koalicija ”Budva mora”- URA, SDP i LP jednog, dok koalicija ”Bura budi Budvu” – DEMOS, SNP dva odbornička mandata. 

U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 12 odbornika, CDU tri, a SD jedan odbornički mandat.

Novi šef parlamenta biće predstavnik DF, dok se očekuje dogovor unutar opozcije o tome kome će pripasti mjesto predsjednika opštine, kao i ostalih funkcija u izvršnoj vlasti.

 

MINA

Portal Analitika