Ostalo

Raković zasluženo dobila zvanje vrhunskog sportiste

Karatistkinja Marina Raković je, osvajanjem bronzane medalje na seniorskom prvenstvu svijeta u Lincu, zasluženo dobila zvanje vrhunskog sportiste, kazao je rukovodilac Uprave za mlade i sport, Slobodan Filipović.
Raković zasluženo dobila zvanje vrhunskog sportiste
Portal AnalitikaIzvor

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, primio Raković, i čestitao joj na osvojenoj medalji. Filipović je, kako se navodi, naglasio da je Raković, osvajanjem medalje, postigla veliki uspjeh i značajan rezultat, kojim je na najljepši način u svijetu promovisala Crnu Goru, njen sport i sportsku kulturu. 

“Rezultat je značajan i po tome što je njena medalja postignuta u sportu koji je na nedavnom kongresu Međunarodnog olimpijskog komiteta uvršten u porodicu olimpijskih sportova i biće zastupljen na sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine”, istakao je Filipović.

On je, kako se navodi, poželio Raković još mnogo osvojenih medalja u budućem periodu. 

Raković je zahvalila Upravi na dosadašnjoj podršci i budućoj saradnji. Ona je istakla da će nastaviti sa nizanjem medalja i da joj postignuti rezultati u Lincu daju satisfakciju za dodatnim uspjesima. 

Raković je član Karate kluba ”Omladinac” iz Podgorice, a u Licu je osvojila petu medalju na velikim takmičenjima.Bila je tri puta bronzana na šampionatima Evrope, a ima i bronzanu medalju sa Evropskih igara u Bakuu. Raković je danas primio i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Mina

Portal Analitika