Društvo

Otvorene novoopremljene prostorije univerzitetskog radio kluba

Danas su svečano otvorene renovirane i novim , savremenim uređajima opremljene prostorije univerzitetskog radio kluba “Student” na tehničkim fakultetima.
Otvorene novoopremljene prostorije univerzitetskog radio kluba
Portal AnalitikaIzvor

Ovim činom su Ministarstvo nauke i Savez radio-amatera Crne gore obilježili 10. novembar , Svjetski dan nauke  a generalni direktor u ministarstvu nauke , dr. Darko Petrušić je simboličnim uključivanjem , pustio u rad novu opremu  koja je zamijenila stare uređaje kojima je klub opremljen daleke 1978. godine kada je osnovan.

Svečanosti su prisustvovali i osnivači kluba : Branislav Ćalasan , Rajko Lakić i prvi predsjednik kluba  prof.dr. Novak Jauković dok su ostala dva osnivača , Marko Dumović  koji živi i radi u Australiji i Srđan Tekić koji je nešto bliže , u Bijeljini ,  svečanost pratili posredstvom slike i tona  koji su im prenošeni na radio-amaterskim frekvencijama i kroz savremene telekomunikacione kanale.

Sadašni , mladi članovi kluba su osnivačima dodijelili prigodne plakete u znak zahvalnosti što su prije skoro 40 godina pokrenuli rad kluba a uručila  ih je prof.dr. Ana Jovanović , prodekan Elektrotehničkog fakulteta , ustanove koja tradicionalno podržava i pomaže rad ove studentske organizacije.

Radio klub „ Student „ – 4O 6 GAS , koji trenutno okuplja  47 članova , najviše studenata tehničkih fakulteta ali ima i drugih , je sada dobio izvanredne uslove za rad . Kako i priliči studentima , u klubu će se raditi sa najsavremenijim telekomunikacionim tehnologija , razvijaće se i  programi mikroprocesorskih i mikrokontrolerskih tehnika a studenti će moći sve to da koriste  i za svoje seminarske , specijalističke i master radove .
Ovim je i Savez radio-amatera Crne Gore , koji je uz Rektorat Univerziteta Crne Gore najviše doprinio da se klub  rekonstruiše  i opremi ,  dobio na kvalitetu svog ukupnog rada i programa koje nudi mladima.

Vrata univerzitetskog radio kluba su otvorena za sve studente i akademsko osoblje a  Bojan , Milica , Tijana , Jovan , Marko i još dosta drugih članova su raspoloženi da im predstave klubske programe i odgovore na sva njihova pitanja u vezi sa programima rada kluba , o tome kako postati član i sve to se može dobiti na e-mail radio.klub@t-com.me . ili posjetom klubu koji se nalazi na VII spratu zgrade tehničkih fakulteta –sjeverna kula.

Portal Analitika