Zanimljivosti

Test: Odredite karakter na osnovu onoga što vas plaši

Da li ste po prirodi perfekcionista, zabavljač, borac? Psiholozi tvrde da postoji devet tipova ličnosti i da na naš karakter najviše utiče ono što nas najviše plaši.
Test: Odredite karakter na osnovu onoga što vas plaši
Portal AnalitikaIzvor

Šta vas najviše užasava? Ako ste odabrali: Vi ste:

* Nesavršenstvo - Tip 1

* Samoća - Tip 2

* Neuspjeh - Tip 3

* Prostakluk - Tip 4

* Ugrožavanje intime - Tip 5

* Izdaja - Tip 6

* Dosadan život - Tip 7

* Slabost - Tip 8

* Sukob - Tip 9

Tumačenje

Tip 1

* Perfekcionista

Često mislite da nijeste na visini zadatka, uvijek vam nešto nedostaje da biste bili zadovoljni. Strogi ste, pošteni i veoma zahtjevni. Rijetko pokazujete osjećanja, ne podnosite kritike, ne volite da griješite, a još manje da neko primjećuje da ni vi nijeste savršeni. Gubitak samokontrole nad stvarima i događajima doživljavate kao poniženje. Ne prihvatate svoja ograničenja, suviše ste samokritični.

Tip 2

* Pomagač

Sve je u redu dok su ljudi iz vašeg okruženja zadovoljni. Ljubav je vaš glavni pokretač. Imate razvijenu intuiciju, volite da činite dobra djela i pomažete bližnjima jer vas to čini srećnim. Ljubazni ste i plemeniti, tuđe potrebe su vam uvijek važnije od ličnih. Svoje želje često potpuno ignorišete. Plašite se samoće.

Tip 3

* Borac

Rad, rad i samo rad, vaš je životni moto. Neumorni ste, stalno u pokretu, uvijek željni pozitivnih rezultata. Dobro ste organizovani i sve što isplanirate vi i ostvarite. Nikada se ne dosađujete, a svaku prepreku doživljavate kao izazov. Za vas ne postoje problemi, postoje samo rešenja. Svaki slobodan trenutak koristite za rad. Vjerujete da će vas drugi voljeti samo ako budete uspješni.

Tip 4

* Osjećajan

Ne podnosite osrednjost i prostakluk. Mlaka osjećanja i prosječan život za vas nemaju nikakve čari. Vi tražite izuzetnu ljepotu, originalnost i iznad svega, snažne emocije. Veoma ste saosećajni, imate umjetničku dušu i po mnogo čemu se razlikujete od prosjeka. Sanjate o nekom boljem svijetu i često utočište od prostote i banalnosti tražite u svijetu mašte. Osjećanja i zajedništvo su vam veoma važni.

Tip 5

* Posmatrač

Rado držite distancu u odnosu sa drugima i više vam prija uloga posmatrača i pažljivot slušaoca. Želite da imate dobar uvid u situacije i događaje, volite da učite, stalo vam je da bolje razumijete svijet koji vas okružuje. Ne volite da neko ugrožava vašu privatnost, ali ni da otkrivate svoje emocije pred gomilom. Polako gradite veze, nikada se previše ne otkrivate.

Tip 6

* Legalista

Imate potrebu za sigurnošću i povjerenjem. Volite da budete dio tima ali samo pod uslovom da postoje jasno definisana pravila funkcionisanja. Poštujete zakon, a kada nekad uradite nešto ,,nedopustivo”, proganja vas osjećaj krivice. Najbolje se osjećate u društvu osoba u koje imate potpuno povjerenje i sa kojima nema iznenađenja.

Tip 7

* Zabavljač

Vi ste hedonista u duši, stalno u potrazi za novim zadovoljstvima. Imate veliki krug prijatelja, volite da putujete, da upoznajete nove ljude. Radoznali ste, otvoreni za nova iskustva, uvijek pozitivno raspoloženi. Tužne priče ne želite da slušate, izbjegavate sve što je ružno, interesuju vas samo nova prijatna uzbuđenja.

Tip 8

* Šef

Ne podnosite slabost i jadikovanje nad teškim životom. Smatrate da je važno da čovjek bude pravedan, da umije da se konroliše, da je sposoban da brine o sebi i da zaštiti slabije. Veoma cijenite uspješne i afirmisane ljude. Smatrate da je život neprestana borba i da se ništa ne stiče lako. Volite da budete glavni u društvu i uvijek spremni da priteknete u pomoć.

Tip 9

* Posrednik

Potraga za mirom i harmonijom u svakoj situaciji, vaš je glavni pokretač. Izbegavate konflikte jer ne želite da zauzimate bilo čiju stranu, ali ni da povrijeđujete druge. Volite da radite u opuštenoj atmosferi, bez pritisaka i da imate jasno definisane obaveze. Rijetko se ljutite, imate razvijenu intuiciju, svjesni ste svojih i tuđih mana i vrlina.

Portal Analitika