Region

Mučili ga i zadavili zbog ušteđevine?

Poljoprivrednik Momčilo Simonović (59) iz Galibabinca kod Svrljiga brutalno je ubijen 8. novembra u svojoj kući u ovom selu.
Mučili ga i zadavili zbog ušteđevine?
Portal AnalitikaIzvor

On je pronađen sa povezom na ustima i vezanim rukama, dok je u kući izvršena premetačina, pa se pretpostavlja da je motiv teškog ubistva pljačka.

Beživotno tijelo nesrećnog čovjeka pronašli su zabrinuti rođaci u utorak uveče oko 19.30 časova pošto su došli kod njega jer se cio dan nije javljao na telefon.

''Ulazna vrata su bila odškrinuta. Nije mi bilo čudno jer sam mislio da je u štali. Upalio sam baterijsku lampu i zatekao stravičan prizor. Ležao je na podu sa rukama vezanim kanapom za baliranje slame, dok je na ustima imao povez. Oko očiju mu je bilo plavo'' priča rođak Dragoslav Miladinović.

''On je bio vrijedan i radan čovjek, tako da nije zaslužio da mu se desi ovako nešto'' ocenjuje Miladinović.

Toplica Kostić iz Knjaževca, sestra ubijenog čovjeka, kaže da se njen brat u poslednje vrijeme ponašao neobično.

''Dolazim kod njega jednom nedjeljno da mu skuvam da jede i operem mu odjeću. Primijetila sam da nedostaju neke stvari iz kuće. Nije bilo nekih ćebića, posuđa, jastuka... pa sam ga pitala: ''Mošo, je l‘ tebe neko krade? Što ne prijaviš policiji?”. Samo je ljutito izašao iz sobe. Nije žel'o da priča vjerovatno da me ne bi sjekirao. Bio je nervozan, ponašao se čudno i samo je uzdisao. Krio je nešto od nas'' plačući priča Toplica.

Komšije kažu da je Simonović bio vrijedan i radan čovjek, koji je živio skromno i nije birao poslove. Nije pio i pušio, pa je, pretpostavljaju, sigurno imao neku deviznu ušteđevinu. Ne veliku, ali očigledno dovoljnu da privuče razbojnike. (Alo.rs)

Portal Analitika