Region

Milica Dabović: Sestra mi je ukradena u porodilištu, ni danas ne znamo gdje je

Košarkašica Milica Dabović prvi put je progovorila o porodičnoj tragediji koja je ostavila velikog traga na njenu familiju, prenosi B92.
Milica Dabović: Sestra mi je ukradena u porodilištu, ni danas ne znamo gdje je
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kapitenka srpske košarkaške reprezentacije Milica Dabović otkrila je da je njenim roditeljima ukradena beba koja je rođena nekoliko godina prije nje. I danas ne mogu da se oporave od ovog događaja, niti znaju gdje je ona. 

"To je bila mamina druga trudnoća. Prije toga je rodila moju sestru Jelicu 1974. godine. Dvije godine kasnije imala je normalnu trudnoću, devet mjeseci je iznijela bez problema i samo su joj nakon porođaja ljekari rekli da je beba rođena mrtva. Nikada nije tu bebu uzela u naručje, zbog čega se i danas pita gdje je to dijete nestalo“, rekla je Milica za Telegraf. 

"Tata je tada insistirao da uzme dijete, da ga vidi, ali mu oni to nikada nijesu dozvolili, jer su rekli da su takva pravila bolnice. Da su imali vlast u svojim rukama, možda bi je i našli, ali u to vrijeme je bilo mnogo afera sa kradenom djecom. Bebe su prodavali, ali što mi možemo osim da se pitamo što je bilo sa njom. Sada je to nemoguće ispitati, to se desilo prije tačno 40 godina“, dodala je ona. 

"Mami je trebalo mnogo da se oporavi od toga. Tek je poslije 6 godina mene donijela na svijet. Tata je uvijek želio da imamo veliku porodicu jer je bio jedinac. Da se mama pitala ona više ne bi rađala. I dalje je sanja svake noći, trebalo je da se zove Danica“, ispričala je Milica.

Foto: IN4S

Portal Analitika