Crna hronika

Sinđelić otkrio imena saradnika

Dvojica organizatora kriminalne grupe koja je pripremala terorističke napade Aleksandar Sinđelić i Bratislav Dikić saslušani su prethodna dva dana u okviru istrage o planiranom krvoproliću 16. oktobra u Podgorici – saznaje Pobjeda iz više izvora bliskih istrazi.
Sinđelić otkrio imena saradnika
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dikić je prekjuče saslušan u Tužilaštvu, a Sinđelić juče u istražnom zatvoru u Spužu. Saslušanje nekadašnjeg pripadnika srpskih vojnih i paravojnih formacija i bivšeg zatvorenika iz Niša Aleksandra Sinđelića trajalo je nekoliko sati, poslije čega je tužilac otišao iz zatvora sa potpunijim dokazima.

Sinđelić je ispitivan i dan ranije, što potvrđuje njegovu spremnost na saradnju sa Tužilaštvom, a time i mogućnost o sporazumnom priznanju krivice. Sinđelić je pred istražiteljima naveo imena osoba iz Crne Gore i iz Srbije koje su bile uključene u pripremanje krvoprolića za veče 16. oktobra.

U višesatnim razgovorima u sobi Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, Sinđelić je pred tužiocem do tančina ispričao kako su tekle pripreme, po čijem nalogu je angažovan i koliko je ljudi vrbovao da bude u kriminalnoj organizaciji koja je trebalo trajno da destabilizuje Crnu Goru.

Nije se zaustavio samo na tome nego je, kako Pobjeda saznaje, otkrio i detalje oko nabavke oružja, kontakata sa ruskim nacionalistima, koji su bili organizatori operacije. Sinđelić se, pred istražiteljima, izjasnio i o kontaktima koje je imao sa Dikićem i ostalim članovima kriminalne grupe.

Imajući u vidu koliko je puta Sinđelić dao iskaz tužiocu, očito je on karika koja će istražiteljima biti od posebnog značaja za optužnicu.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika