Crna hronika

Na Kosaća pucano sa 40 centimetara razdaljine

Na Novljanina Jovana Kosaća pucano je sa 40 centimetara razdaljine, utvrđeno je nalazom vještakinje hemijske struke, Ljudmile Ivanović. Ona je to kazala juče u podgoričkom Višem sudu.
Na Kosaća pucano sa 40 centimetara razdaljine
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Njen kolega, vještak trasolog Milan Jakovljević naveo je da su na majici koju je Kosać nosio u vrijeme kada je pucano na njega konstatovana četiri oštećenja nastala od hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja.

Zbog ubistva Kosaća 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Casa“ u Igalu na optuženičkoj klupi našao se Dragoje Baošić, ali i Dragan Bigović koji se tereti da je pomogao Baošiću da pobjegne.

Prema nalazu vještačenja hemijske struke, na farmericama pokojnog Kosaća i majici optuženog Milana Bigovića nije dokazano prisustvo barutnih čestica. S druge strane, na prednjoj strani majice pokojnog Kosaća u okolini oštećenja pronađene su barutne čestice.

- U okolini četiri oštećenja, nastalih od vatrenog oružja, pronađene su barutne čestice. Na osnovu koncentracije barutnih čestica proizilazi da su usta cijevi pištolja bila udaljena oko 40 centimetara od tijela žrtve - pojasnila je juče vještakinja Ivanović.

Trasolog Jakovljević je juče naveo da je u glavnom nalazu konstatovao da se na desnoj, prednjoj strani majice pokojnog Kosaća uočavaju tri oštećenja nastala od projektila ispaljenih iz vatrenog oružja.

- Dopunskim vještačenjem konstatovano je da se na samoj ivici rukava desne strane majice nalazi i četvrto oštećenje, u vidu okrznuća - kazao je Jakovljević. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika