Društvo

BOŠKOVIĆ: Policijska akademija bila velika potreba obrazovnog sistema

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković prisustvovao je danas svečanosti povodom upisa desete generacije polaznika Policijske akademije u Danilovgradu.
BOŠKOVIĆ: Policijska akademija bila velika potreba obrazovnog sistema
Portal AnalitikaIzvor

Na svečanosti je, pored ministra Boškovića, govorio i direktor Više stručne škole Policijska akademija Rajko Peković, kao i polaznica desete generacije Marija Vuković.

Ministar Bošković izrazio je zadovoljstvo zbog početka školovanja polaznika desete generacije i rekao da je JU Viša stručna škola Policijska akademija Danilovgrad bila velika potreba crnogorskog obrazovnog sistema, a ono što je još potrebnije je njen dalji razvoj baziran na usvajanju i primjeni novih standarda. On je čestitao polaznicima desete generacije Akademije naglasivši da su se oni za ovaj poziv opredijelili iz ljubavi prema ljudima, kao i prema svojoj državi.

- Ovaj poziv podrazumijeva stavljanje kolektivnog interesa ispred ličnog, pa zbog toga, iako je vaš posao pun izazova, morate ostati dosljedni svom pozivu. Crnoj Gori je potreban posvećen i obrazovani policijski kadar zbog svega što se na ovom području dešavalo kako devedesetih godina, tako i danas, jer današnji izazovi nijesu ništa manji nego izazovi devedesetih godina na šta nas podsjećaju događaji od 24. oktobra prošle godine, kao i događaji od 15. oktobra ove godine - rekao je Bošković.

Direktor Policijske akademije Rajko Peković rekao je da je uprava ponosna zbog podudaranja proslave decenije od obnove nezavisnosi državnosti i desetogodišnjice osnivanja.

- Dragi akademci, prošli ste zahtjevan proces selekcije i danas možete biti ponosni što ste u mnoštvu kandidata izabrani da postanete dio ove respektabilne ustanove. Zanimanje policajca je jedno od najčasnijih zanimanja, a policija jedna od suštinskih komponenti strukture vlasti. Zato se nadam da su polaznici ovaj poziv izabrali zbog ljubavi prema ljudima, domovini i demokratiji i da će vođeni time obavljati svoj poziv u budućnosti - rekao je on.

Polaznica desete generacije Policijske akademije Marija Vuković rekla je da je za polaznike Akademije ovo novo poglavlje života koje će biti ispunjeno izazovima, napornim radom, učenjem i treninzima uz velika odricanja. Ona je poručila kolegama da se nada da će u budućnosti zajedno štititi državu i građane i primjeniti znanja stečena na Akademiji. 

Portal Analitika