Politika

Đukanović čestitao Trampu: Očekujemo skoru ratifikaciju Protokola

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu pobjedu na izborima.
Đukanović čestitao Trampu: Očekujemo skoru ratifikaciju Protokola
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom Vašeg izbora za predsjednika SAD, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za uspješno obavljanje ove visoke dužnosti, na dobrobit Vaše zemlje i Vašeg naroda. Uvjeren sam da će pod Vašim vođstvom Amerika nastaviti da igra nezamjenjivu ulogu u svijetu u pravcu stabilizacije globalnih prilika, i traženja odgovora na savremene izazove – navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer Đukanović naveo je da Crna Gora veoma cijeni tradicionalno prijateljstvo sa SAD i nivo odnosa i saradnje koji je prerastao u strateško partnerstvo, osnaženo kontinuiranom podrškom Vašingtona demokratskom razvoju Crne Gore i njenom evroatlantskom putu.

- To će, siguran sam, biti potvrđeno i skorom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore Alijansi, što je i u interesu stabilnosti cijelog regiona – zaključuje se u čestitki Đukanovića upućenoj Trampu.

Portal Analitika