Politika

Ivanović: Budvi je hitno potrebno konstituisanje nove vlasti

Budvi je u ovom trenutku neophodno konstituisanje nove vlasti koja će ozbiljno pristupiti sanaciji grada, reorganizaciji lokalne samouprave i pripremama za sljedeću turističku sezonu, koju ne smijemo dočekati nespremni, saopštila je Anđela Ivanović, odbornica Crnogorske demokratske unije u SO Budva.
Ivanović: Budvi je hitno potrebno konstituisanje nove vlasti
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Prema konačnim rezultatima lokalnih izbora u Budvi naša izborna lista Cdu: “Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević” osvojila je tri mandata. Zadovoljni smo postignutim rezulatom na izborima. U toku kampanje smo govorili da volimo Budvu, a sada možemo da konstatujemo da i Budva voli nas! Naše opredjeljenje da u Opštinskoj izbornoj komisiji glasamo protiv ponavljanja lokalnih izbora u Budvi, potvrdio je Ustavni sud Crne Gore, što je jasan pokazatelj da mi radimo u skladu sa Zakonom i da poštujemo izbornu volju građana - kazala je Ivanović.

Ona je istakla da su građani metropole crnogorskog turizma glasali za promjene i dodala da je opozicija na izborima osvojila 21 mandat. 

- Odgovorno tvrdimo da naša partija i naša izborna lista nije učestvovala u bilo kakvim političkim kombinatorikama, tražeći kompromis isključivo zbog učešća u vlasti! Naši jasni stavovi i strpljenje nakon izbora potvrđuju da smo interese grada stavili iznad svih drugih interesa. Budvi je u ovom trenutku neophodno konstituisanje nove vlasti koja će ozbiljno pristupiti sanaciji grada, reorganizaciji lokalne samouprave i pripremama za sljedeću turističku sezonu, koju ne smijemo dočekati nespremni. Pred nama je donošenje ozbiljnih odluka koje se tiču budućnosti našeg grada i nema vremena za gubljenje. Očekujemo depolitizaciju lokalne samouprave i  svaku odluku koja je u interesu našeg grada i opštine ćemo podržati - navela je Ivanović.

Ona je naglasila da su najbolji interes Budve i svih njenih građana osnovni motiv za bavljenje politikom Cdu.

- Takođe, građanima su se obratili Dragan Purko Ivančević i Pero Duletić, koji su potvrdili da je neophodno konstituisanje nove vlasti u Budvi. Vođeni kvalitetom našeg programa i izborne liste uspostavili smo projekciju po kojoj smo bili spremni da preuzmemo odgovornost za sudbinu i vođenje našeg grada, naveo je g. Ivančević, dok je g. Duletić najavio vanrednu izbornu konvenciju opštinskog odbora Cdu Budva, zakazanu za 27. novembar 2016., na kojoj će biti odabrano novo rukovodstvo i ojačan opštinski odbor, ljudima koji su lideri u svojim profesijama. Spasimo Budvu, obnovimo Budvu, volimo Budvu - poručila je Ivanović.

Portal Analitika