Crna hronika

Radojičić oslobođen optužbe

Bivši predsjednik nikšićke Opštine Nebojša Radojičić oslobođen je optužbe da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budžet za 150 hiljada eura zbog odluke da se za šestoro opštinskih rukovodilaca i službenika dodijele stambeni krediti po povoljnim uslovima, saznaje agencija Mina.
Radojičić oslobođen optužbe
Portal AnalitikaIzvor

Krivična prijava protiv Radojičića i tadašnjeg predsjednika Komisije za rješavanje stambenih potreba opštinskih funkcionera i rukovodećih lica u Nikšiću, Zdravka Filipovića podnesena je 2014.godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Advokat Milan Vojinović, koji zastupa Radojičića, kazao je agenciji Mina da je riječ o kreditima koji nijesu ni realizovani, jer je samo donijeta odluka, ali novac nije obezbijeđen.

Osnovni sud u Nikšiću 25.januara ove godine osudio je uslovno na godinu Radojičića i Filipovića, ukoliko za četiri godine ne ponove krivično djelo.

“Žalili smo se Višem sudu koji ukida takvu presudu i predmet vraća na ponovni postupak”, pojasnio je Vojinović.

Tužilaštvo, “u nedostatku dokaza”, preinačuje pravnu kvalifikaciju tog djela u zloupotrebu službenog položaja u pokušaju.

Sudija Osnovnog suda u Nikšiću Igor Đuričković takvu novu kvalifikaciju nije prihvatio i donio je oslobađajuću presudu za Radojičića i Filipovića.

Radojičić je tokom prvih sudskih pretresa tvrdio da ”nema elemenata krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, potvrđujući da je bila donijeta odluka o kreditima".

“Ti opštinski rukovodioci i službenici zaslužili su za svoj višegodišnji rad u organima lokalne uprave, ne kredit, nego da im se dodijeli stan”, rekao je tada Radojičić, ukazujući da im ni ta kreditna sredstva nijesu realizovana.

Portal Analitika