Crna hronika

Okrivljeni za učestvovanje u ubistvu Đurića ostaju iza brave

Kotoranima Milošu Trbu (30) i Dejanu Pavićeviću (44) produžen je pritvor zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Dalibora Đurića iz Kotora. Apelacioni sud je odbio žalbe odbrane za ukidanje pritvora uz obrazloženje da su neosnovane. Đurić je ubijen 22. septembra hicem iz snajpera dok je bio u poluotvorenom odjeljenju ZIKS-a. Istražitelji su Trba i Pavićevića uhapsili nekoliko sati nakon ubistva Đurića. Za kratko vrijeme uspjeli su da prikupe brojne dokaze, koje je gotovo nemoguće opovrgnuti.
Okrivljeni za učestvovanje u ubistvu Đurića ostaju iza brave
Portal AnalitikaIzvor

Neki od ključnih dokaza su snimci sa sigurnosnih kamera na kojima je zabilježeno kretanje osumnjičenih kroz nekoliko gradova. Na njima se vidi da su vozilom ,,golf 4“ od Kotora došli do Danilovgrada.

 Vrijeme ubistva Đurića poklapa se sa njihovim dolaskom u Podgoricu, pa su istražitelji došli do nepobitne povezanosti sa djelom.

 Istraga ukazuje i da su osumnjičeni prevozili ubice Đurića, ,,čuvali im leđa“ i uništavali dokaze o ubistvu. Kada su im ubice javile da su ,,odradile posao“, odvezli su se do Rogama gdje ih je čekalo vozilo ,,škoda oktavija“ koju su koristili egzekutori i zapalili je. Tako su uništili ključne dokaze – snajper koji su koristile ubice i automobil. Policija sumnja i da su im pomogli da pobjegnu.

Osim ovog zločina, oni se terete i da su prevozili drogu i oružje. Istražitelji, osim pregršt dokaza, čekaju i rezultati vještačenja šest telefona koji su oduzeti od Pavićevića i Trba, a za koje vjeruju da će samo upotpuniti njihove sumnje i dati smjernice u potrazi za likvidatorima i naručiocima ubistva.

Pobjeda

Portal Analitika