Crna hronika

Samozvani četnički komandant obmanuo javnost tvrdnjama o “slučaju Sinđelić”

Samozvani četnički komandant Bratislav Živković obmanuo je crnogorsku javnost kada je u intervjuu za podgorički list ,,Dan“ saopštio da posjeduje dokaze da je Aleksandar Sinđelić nudio novac članovima Ravnogorskog i Četničkog pokreta da bi ih - kako je saopštio - ,,namjestio“ za pokušaj terorističkih napada.
Samozvani četnički komandant obmanuo javnost tvrdnjama o “slučaju Sinđelić”
Portal AnalitikaIzvor

“Imamo dokaze i spremni smo da ih damo Tužilaštvu kako je Sinđelić nudio novac našim članovima da bi 16. oktobra došli u Crnu Goru, odakle bi ih navodno prebacio u Ukrajinu. Pošto je Sinđelića još prije desetak godina zavrbovala ANB, znali smo da se radi o podvali i nijesmo otišli u Crnu Goru, nakon čega je za ovaj scenario angažovan bivši policajac Mirko Pajo Velimirović”, tvrdi Živković u izjavi koju je pod, naznakom ekskluzivno, objavio dnevni list ,,Dan“ u izdanju od 6. novembra.

Stav Živkovića trebao je da podupre tezu dijela medija i političkih grupacija da je čitavi slučaj pripreme terorističkih napada u Crnoj Gori navodno izrežiran od strane specijalnog tužioca Milivoja Katnića i crnogorskih vlasti.

Obmana

Međutim, samo dan kasnije, 7. novembra, u svojoj poruci na Fejsbuku Bratislav Živković priznaje da nema bilo kakvih informacija o aktivnostima Sinđelića u Crnoj Gori i moli sve da mu pomognu! 

“Molim sve ljude koji posjeduju bilo kakvu informaciju o aktivnostima Sinđelića da me kontaktiraju da bismo proslijedili to dalje Srbima u Crnoj Gori. Situacija je takva da se prevarant Sinđelić nagodio sa Milom Đukanovićem da optuži nekog od vođa srpske opozicije za terorizam u pokušaju. Ne dozvolimo da Milo uspije u svojoj namjeri sa ovim šljamom od čovjeka. S vjerom u Boga”, napisao je Živković na svom Fejsbuk profilu.

E, sad, ako je Živković zaista imao dokaze i bio spreman da ih besplatno ustupi Specijalnom tužilaštvu, zašto onda zapomaže i priziva sljedbenike sa Fejsbuka da mu, ako ikako mogu, dostave - dokaze?!

Naravno, riječ je o još jednom u nizu hvalisavih nastupa samozvanih patriota iza kojih se kriju, lični interesi. A samozvanac-četnik  Živković i dobrovoljac-pritvorenik Sinđelić imaju dugu istoriju odnosa - prešli su put od nekadašnjih saveznika do ljutih neprijatelja.

Tačka raskida je upravo rat u istočnoj Ukrajini i podjela novca od angažovanja plaćenika i ,,dobrovoljaca“ u Luganjsku, Donbasu i Donjecku. Na zvaničnom sajtu radio stanice ,,Srpski vukovi“, u vlasništvu Aleksandra Sinđelića, tokom aprila ove godine pojavio se dokumentarac u kome pojedini srpski dobrovoljci koji su se borili na strani proruskih pobunjenika optužuju Živkovića da ih je prevario za novac kao naknadu za boravak na ratištu. Osoba koja se u dokumentarcu, u prisustvu Aleksandra Sinđelića, predstavila kao Rajko Tomić optužila je Živkovića za prevaru, ali i da ga je Živković ostavio nakon što je ranjen tokom sukoba na aerodromu u Donbasu. Priču Tomića potvrdile su u dokumentarcu još četiri osobe koje su se predstavile kao srpski dobrovoljci u Ukrajini.

“Živković je osoba koju je jedino briga za lični interes. Skrivajući se iza Četničkog pokreta, pokrao je mnoštvo ljudi”, navodi se u dokumentarcu. Javnost u Crnoj Gori je prvi put čula za Živkovića prošle godine kada mu je, prema informacijama medija, zabranjen ulazak u Crnu Goru. Živković je ipak u izjavi pojasnio da je morao da plati kaznu jer nije prijavio boravak istoga dana kada je ušao u Crnu Goru.

Pobjeda

Portal Analitika